Roganović: Zeta je napravila veliki uspjeh, nadam se pojačanjima za Evropu

0
foto: Dejan Kandić (CG Fudbal)

Fudbaleri Zete napravili su veliki uspjeh ove sezone. Prvi šampion Crne Gore obezbijedio je plasman na Evro scenu nakon dvije godine „posta“.

Trener „vukova“ Dejan Roganović kazao je u intervjuu za CG Fudbal da je osvajanje treće pozicije veliki uspjeh za njegov tim.

Zeta je napravila veliki uspjeh i za nama je sjajna sezona, osvajanjem trećeg mjesta i izlazak u Evropu ispunili smo cilj pred start šampionata. Smatram da je Zeta najljepša fudbalska priča u protekloj sezoni, iz nekoliko razloga. Zato što smo osvojili treće mjesto i izlazak na fudbalsku mapu Evrope. U skladu sa filozofijom kluba afirmisali jos nekoliko mladih igrača i bili ubjedljivo najmlađa ekipa u ligi. Imamo odbranu koja je primila uz Sutjesku najmanje golova u šampionatu. Imamo najboljeg stijelca i igrača lige Nikolu Krstovića, A reprezentativca Igora Vujacica i nekoliko reprezentativaca u mladjim selekcijama FSCG – kazao je Roganović.

On je naveo da najveće zasluge za ovaj uspjeh idu igračkom kadru.

Najveće zasluge za ovaj rezultat ima igrački kadar na čelu sa Vujačićem i Milojkom, jer uz fudbalski kvalitet posjeduju ogromnu ljudsku velicinu.

Pred Zetom je kratak odmor jer ih očekuju obaveze u kvalifikacijama za LE. Očekuje se da uprava kluba obezbijedi kvalitetne pripreme i pojača igrački kadar.

Odmor je kratak i vjerujem da će uprava imati pozitivne aktivnosti kada su u pitanju pripreme i pojačanja jer su ona neophodna za Evropu. Vjerujem da ce „vukovi“ spremni dočekati evropske utakmice i da neče biti samo učesnici. Zeta je u Evropi pravila odlične rezultate.

Roganoviću ugovor sa timom iz Golubovaca uskoro ističe, očekuje se nastavak saradnje.

Što se mog statusa tiče, ugovor ističe početkom juna. Brzo ćemo obaviti razgovore, u mojim mislima Zeta je na prvom mjestu – zaključio je Roganović u intervjuu za CG Fudbal.

Advertisements