Roganović: Zeta je napravila veliki uspjeh, nadam se pojačanjima za Evropu

0

Fudbaleri Zete napravili su veliki uspjeh ove sezone. Prvi šampion Crne Gore obezbijedio je plasman na Evro scenu nakon dvije godine “posta”.

Trener “vukova” Dejan Roganović kazao je u intervjuu za CG Fudbal da je osvajanje treće pozicije veliki uspjeh za njegov tim.

Zeta je napravila veliki uspjeh i za nama je sjajna sezona, osvajanjem trećeg mjesta i izlazak u Evropu ispunili smo cilj pred start šampionata. Smatram da je Zeta najljepša fudbalska priča u protekloj sezoni, iz nekoliko razloga. Zato što smo osvojili treće mjesto i izlazak na fudbalsku mapu Evrope. U skladu sa filozofijom kluba afirmisali jos nekoliko mladih igrača i bili ubjedljivo najmlađa ekipa u ligi. Imamo odbranu koja je primila uz Sutjesku najmanje golova u šampionatu. Imamo najboljeg stijelca i igrača lige Nikolu Krstovića, A reprezentativca Igora Vujacica i nekoliko reprezentativaca u mladjim selekcijama FSCG – kazao je Roganović.

On je naveo da najveće zasluge za ovaj uspjeh idu igračkom kadru.

Najveće zasluge za ovaj rezultat ima igrački kadar na čelu sa Vujačićem i Milojkom, jer uz fudbalski kvalitet posjeduju ogromnu ljudsku velicinu.

Pred Zetom je kratak odmor jer ih očekuju obaveze u kvalifikacijama za LE. Očekuje se da uprava kluba obezbijedi kvalitetne pripreme i pojača igrački kadar.

Odmor je kratak i vjerujem da će uprava imati pozitivne aktivnosti kada su u pitanju pripreme i pojačanja jer su ona neophodna za Evropu. Vjerujem da ce “vukovi” spremni dočekati evropske utakmice i da neče biti samo učesnici. Zeta je u Evropi pravila odlične rezultate.

Roganoviću ugovor sa timom iz Golubovaca uskoro ističe, očekuje se nastavak saradnje.

Što se mog statusa tiče, ugovor ističe početkom juna. Brzo ćemo obaviti razgovore, u mojim mislima Zeta je na prvom mjestu – zaključio je Roganović u intervjuu za CG Fudbal.