Saradnja dvije policije: Jasna poruka navijačima pred meč u Podgorici

Predstojeća utakmica između Crne Gore i Srbije izaziva veliko interesovanje, a organizatori su preduzeli sve mjere da meč protekne u potpunom redu i bez incidenata.

Zamjenik načelnika CB Podgorica i rukovodilac obezbjeđenja ove utakmice, Dragiša Mugoša, naglasio je da je Uprava policije Crne Gore spremna za sve izazove koji prate ovakve događaje, sa dovoljnim kapacitetima da se suprostavi svim eventualnim izazivanjima nereda i da će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima svi eventualni akteri tih incidenata biti privedeni i procesuirani.

On je naglasio da je formiran operativni štab koji je sagledao sve relevantne podatke, kako bi se sve odluke donosile pravovremeno i sinhronizovano, u periodu pre, tokom odigravanja utakmice i po završetku iste.

U sklopu tih aktivnosti od strane direktora Uprave policije Veselina Veljovića intenzivirana je komunikacija sa direktorom policije Srbije Vladimirom Rebićem, prilikom čega je dat poseban osvrt na odigravanje utakmice reprezentacija Crne Gore i Srbije. Kroz tu saradnju i svakodnevnu komunikaciju sa službenicima policije Republike Srbije, Uprava policije Crne Gore je preduzela sve potrebne aktivnosti kako bi utakmica protekla u najboljem redu. Takođe bih naglasio da će direktori dvije policije imati sastanak, kao i da će se saradnja direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i direktora Direkcije policije Republike Srbije Vladimira Rebića nastaviti i na dan odigravanja utakmice, gdje će zajedno biti prisutni na Gradskom stadionu u Podgorici odakle će pratiti dešavanja tokom odigravanja utakmice”, kazao je Mugoša.

Dodaje da je dobra saradnja između Fudbalskog saveza Crne Gore i Uprave policije omogućila da se preduzmu sve preventivne mjere i radnje kako bi se obezbijedili adekvatni uslovi za nesmetano održavanje ovog događaja.

Shodno zakonskim obavezama Fudbalski savez Crne Gore angažovao je dovoljan broj pripadnika zaštitarske službe, dok je pored pripadnika Uprave policije Crne Gore angažovan i dovoljan broj službenika policije Republike Srbije koji će biti u pratnji navijača te reprezentacije kao i na samom stadionu sa ciljem stvaranja uslova za što kvalitetnije obezbjeđenje sportske priredbe. Potrebno je naglasiti da će službenici Uprave policije shodno zakonskim ovlašćenjima snimati sportsku priredbu, o čemu je javnost već obaviještena, a sve građane koji imaju karte za ovu utakmicu ovim putem podsjećam da su dužni da prilikom ulaska na Gradski stadion osim karte sa sobom ponesu identifikacioni dokument koji će pokazati na ulazu”, jasan je Mugoša.

Istakao je da su uvjereni da će navijači doći na utakmicu sa namjerom da podrže svoju reprezentaciju.

Ali je važno naglasiti ovim putem da neredi i incidenti neće biti tolerisani i biće sankcionisani u skladu sa zakonom”, zaključio je Mugoša, prenosi cdm.me

Advertisements