Saradnja Hotelske grupacije Casa del Mare i Dejana Damjanovića

0

Grupacija Casa del Mare – Small Hotels Group, prva grupacija ovoga tipa u Crnoj Gori, u svoje rukovodstvo od skoro je uključila i četvrti mali Boutique hotel, „Casa del Mare – Pietra“ u Dobroti, koji je zvanično počeo sa radom, a čije je svečano otvaranje planirano u julu mjesecu, za kada je već najavljen dolazak poznatih zvanica, posebno iz svijeta sporta.

screenshot_4

Za saradnju sa hotelskom grupacijom Casa del Mare – Small Hotels Group odlučio se crnogorski poznati reprezentativac, fudbaler Dejan Damjanović, koji trenutno igra u Seulu gdje ima zavidnu fudbalsku karijeru.

On je sa porodicom svoje supruge izgradio objekat, koji je Grupacija preuzela na upravljanje u vidu hotela „Casa del Mare – Pietra“.

“Nakon dugo vremena provedenog u inostranstvu, odlučio sam da zajedno sa porodicom supruge investiram u crnogorski turizam kao glavnu privrednu granu,  koja je u razvoju i koja zaista ima ogroman potencijal. Za enterijer hotela je bila zadužena moja supruga  koja je zajedno sa dizajnerkom Elenom Karaman Karić unijela notu elegancije i napravila prostor koji odiše posebnim šarmom i luksuzom, posvetivši posebnu pažnju detaljima. Kada je bilo pitanje odluke o menadžmentu, tu nije bilo dileme, hotel sam prepustio profesionalnom “Casa del Mare” timu, koji je pratio projekat od same izgradnje, pa sve do puštanja u rad, a koji je specijalizovan za upravljanje hotelima, jedinstven u Crnoj Gori i siguran sam da predstavljaju jednu od najboljih kompanija toga tipa u regionu, samim tim nemam strah da će se uloženo vratiti”, kazao je on.

Luksuzan i elegantan Boutique Hotel Casa del Mare – Pietra se nalazi u Dobroti, na 50 metara od mora, kao i tri kilometra od Staroga grada Kotora. Hotel ima osam elegantnih, individualno dizajniranih soba svaka sa temom odabranog dragog kamena i unikatnim namještajem, rađenim po zamisli i vizijama poznate dizajnerke Karić i njenog stručnog tima. Hotel ima  otvoreni bazen sa zen baštom, wellness dio sa saunom, hidromasažnom kadom, a u ponudi je i odličan izbor masaža i tretmana. Poseban akcenat i pažnja je usmerena ka restoranu koji je otvorenog tipa i predstavlja spoj mediteranske, internacionalne i tradicionalne bokeljske kuhinje servirane na moderan način, a nudi i veliki izbor vina iz čitavoga svijeta. 

Prije dvije godine hotelski brend „Casa del Mare“ prerastao je u grupaciju za upravljanje hotelima visoke kategorije, kao i konsaltingom u svim pre-opening i post-opening fazama, čime je postao prvi domaći brend na ovim prostorima specijalizovan za ovu vrstu usluga. Boutique Hotel “Casa del Mare” koji je prvjenac grupacije, nagrađivan je domaćom nagradom „Wild Beauty Award“, za najbolji mali hotel na primorju 2010, a dvije godine za redom i nagradom „Tripadvisor Travellers Choice Winner“, našao se u London Times-u na prvom mjestu među 20 najboljih butik hotela na Balkanu. 

Nikola Milić, direktor i vlasnik grupacije najavljuje otvaranje još jednog, petog hotela visoke kategorije početkom sljedećeg mjeseca.

“Mi smo zaljubljenici u turizam, kvalitetnu uslugu, gostoprimstvo, gastronomiju, očuvanje tradicije i kulture, ali i modernih trendova kao nezaobilaznih činioca novog doba, stalno u potrazi za posebnim iskustvima. Izuzetna je čast saradnja sa porodicom Damjanović i drago nam je kada naši sportisti i biznismeni ulažu u izgradnju kvalitetnih objekata u turisitičke svrhe. Uz dobar menadžment i dalje kvalitetno poslovanje ti objekti obogaćuju našu turističku ponudu i podižu kvalitet Crne Gore kao veoma atraktivne destinacije”, istakao je on.

Hoteli Grupacije Casa del Mare – Small Hotels Group jesu pomenuti Boutique Hotel Casa del Mare, Hotel Casa del Mare – Capitano, Hotela Casa del Mare- Amfora i novootvoreni Boutique Hotel Casa del Mare – Pietra. Grupacija će tokom ljeta otvoriti i peti hotel.

izvor: CdM