Sari objašnjava izmjenu Ronalda: Normalno je da bude frustriran

0

Trener Juventusa Mauricio Sari je sinoć u derbiju protiv Milana u 55. minuti izveo Kristiana Ronalda iz igre, što je drugi put u isto toliko utakmica.

Ronaldova zamjena Paulo Dibala je postigao jedini pogodak na meču (1:0), no poslije utakmice Portugalac je i dalje bio u centru pažnje zbog reakcije nakon što je četvrti arbitar podigao tabu na kojoj je pisalo da on izlazi iz igre.

Najpoznatiji igrač ove ekipe bio je ljut i razočaran te je odmah po izlasku sa terena otišao u svlačionicu. Sari je pokušao izgladiti situaciju tako što se zahvalio svom igraču na doprinosu u vidu sat vremena igre.

Moram se zahvaliti Ronaldu jer se žrtvovao za ekipu. Već mjesec ima problem sa koljenom, a na treningu pred utakmicu je povrijedio ukršteni ligament. Ipak, odlučio je stisnuti zube i pomoći nam, no vidio sam da zbog povrede ne pruža maksimum i odlučio sam ga zamijeniti. Naravno, razumijem i njega, prirodno je da bude frustriran kada napušta igru a toliko se trudio da zaigra. Ja bih se zabrinuo da se on nije iznervirao.” – kazao je Sari.