OTKRIVAMO: Kako izgleda Konteov test sa potencijalnim pojačanjem

0

Jedan od najboljih italijanskih stručnjaka Antonio Konte već je na početku svog mandata u Interu pokazao ogromnu predanost poslu.

Ekipa iz Milana vodi veliku borbu za vrh tabele sa Juventusom, čime se nisu mogli pohvaliti u nekim prethodnim sezonama. Rukopis temperamentnog Kontea je očigledan, a nedavno je svjetlo dana ugledao i test kojeg odrađuje sa svim pojačanjima.

Dobio je ime “ulazni test” jer nakon njegovog polaganja igrači imaju čast ući u svlačionicu Intera. Svi koji ga ne uspiju proći, dobiju zahvalnicu i šansu da potraže novu sredinu.

Svi igrači koji su ovo ljeto stigli na Meacu morali su ga proći. Od Robusnog Lukakua, do Barele i fenomenalnog Sensija koji dirigira veznim redom. Međutim, to ne bi bilo tako da su slučajno “pali test”.

Prije i samog ulaska na travnjak i treninga sa timom Konte je zahtjevao da ga uvjere kako su oni pravi igrači za klub. Otprilike negdje na polovini obavljenog posla, prije nego što transfer uđe u završnu fazu Konte odradi razgovor oči u oči s mogućim pojačanjem.

Konte sjedne sa svojim mogućim novim igračem i priča o svemu. Iz tog razgovora Konte pokušava otkriti kakvu motivaciju za dolazak u njegovu ekipu određeni igrač ima, je li spreman slijediti njegove metode i filozofiju, ukratko, je li karakterno igrač koji će se brzo prilagoditi i postati integralni dio ekipe.