Savić: Danci se čude kako smo ih dobili? Priredićemo im još jedno čudo

0

Defanzivac Atletiko Madrida Stefan Savić govorio je o ambicijama reprezentacije Crne Gore uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv najbolje selekcije Danske. 

foto: fscg.me

On vjeruje da „sokoli“ imaju snage za taj dodatni napor i odlučujući korak u borbi za plasman na Mundijal.

– Moramo da damo sve, još veći motiv nam je to što igramo kod kuće. Na startu kvalifikacija smo realno bili ispod nekih reprezentacija po kvalitetu, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Mislim da imamo snage da napravimo još jedan, presudan korak i osvojimo drugo mjesto, ali što se ne bismo i direktno plasirali na Mundijal, kaže stameni defanzivac.

Savić je biranim riječima govorio o narednom protivniku, selekciji Danske.

– Definitivno imaju moćan tim, vidjelo se to protiv Poljske. U pitanju je veoma kvalitetna reprezentacija, u usponu je forme. Danci su počeli bolje da igraju poslije poraza od nas, promijenili su i sistem. Ali, to može da se kaže i za nas, jer i mi igramo dosta dobro. Čitao sam neke izjave Danaca, vidim da se čude kako smo ih savladali u Kopenhagenu, pa ćemo probati da im priredimo još jedno čudo. Imamo i mi adute, ali nećemo juriti u napad po svaku cijenu. Moramo da budemo pametni, a gol može da se postigne i u sudijskoj nadoknadi. Protiv Rumuna smo bili strpljivi, iako smo takođe imali imperativ pobjede, ali smo čekali šansu i dočekali je kada je gol postigao Stevan Jovetić. To je recept i za Stevan Jovetićn sam da možemo da je ugrozimo – zaključio je Savić.