Savićević o Mihajloviću: Otišla je dobričina, ljudina, pamtićemo velikana za sva vremena

0

Vijest o smrti Siniše Mihajlovića pogodila je i njegovog nekadašnjeg saigrača i dobrog orijatelja Dejana Savićevića

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore sa velikim bolom govorio je o odlasku popularnog Mihe koji je juče preminuo u 53. godini nakon borbe sa leukemijom.

“Tuga božija, poslije svega… Izgubili su fudbal, čovječanstvo… Humanistu, u prvom redu, čovjeka velikog srca, dobričinu, ljudinu! Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena…” kazao je Dejo za Sport klub.

Savićević kaže da se nadao da će se Miha i ovoga puta izvući.

“Nismo se čuli, ali sam znao sve. Vjerovao sam, ovih dana, kad se pojavio na promociji Zemanove knjige da će uspjeti. Nekako nas je ubijedio da je jači i od opake nemani, da ima snage u njemu za završni udarac. U dubini duše, nadao sam se: „Preživjeće Miha i ovo…“ Pun života, energije, dobrote, zaslužio je pobjedu u još jednoj neravnopravnoj borbi sa neprijateljem. Ali…” dodao je Savićević.

Skupilo se u Dejovoj duši tuge, do ivice suza. Čujna tišina i nastavak:

“Uvijek pomislim na prvi čin bitke sa život. Uspio je da se vrati na klupu, žarom pobjednika, oduševi čovječanstvo! E, to je bio Siniša – pravedni dobričina, nije dao na sebe! Aždaja se vratila, nije mu dala mira. A, opet naša nada, ma koliko bila opora, tinjala je do poslednjeg dana. Kao da ni sada nije ugasila…”

Prisjetio se Dejo i jednog događaja od prije osam godina.

“Ugostio je grupu trenera iz Crne Gore 2014. u Sampdoriji. Posvetio nam je čitave dane, objašnjavao pripremu treninga, otvorio klupska vrata, odgovarao na pitanja posle završenog posla. Uvažio je kolege, oduševio svakog od nas… Doček u Đenovi i cjelokupan utisak potvrdili su ono što sam i znao – da humanizam, dobrota i veliko srce Siniše Mihajlovića ne poznaju granice. Tužan i ponosan na naše prijateljstvo, opraštam se od velikog Mihe! Ljudine i svjetske veličine!” istakao je Dejan Genije Savićević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here