Savićević otkrio zašto se “rastao” sa Vujovićem

0

Sinoćnja emisija Slobodna zona bila je veoma zanimljiva. Prvom čovjeku FSCG Dejanu Savićeviću postavljeno je nekoliko zanimljivih pitanja.

Na pitanje o odnosu sa Draganom Vujovićem, Genije je odgovorio:

-Ja sam bio u ekstra odnosima, kada se vratio iz inostranstva bili smo baš dobri, imali smo isti krug prijatelja, ljudi sa kojima sam se ja družio, mada su oni svi bili stariji od mene. Razišli smo se oko 2005, 2006. godine. Razišli smo se fudbalski, a kada se fudbalski raziđete puca po svim šavovima.

Evo šta je razlog.

Dragan Vujović je bio pomoćni trener U21 mlade selekcije SiCG. Pomoćnik je bio Kosanoviću. To je bio novembar 2004. godine. Igralo se u Belgiji – mlada i A reprezentacija. Ja pođem u Lokeren, uzmem protokol, vidim nema nijedan fudbaler iz Crne Gore. Jedino je bio Mirko Vučinić iz Lećea, i to je bio rezerva! Ja dolje pitam Moma Vujačića, je li moguće da nema nijedan iz Crne Gore? On kaže, nema. Tu meni padne crna zavjesa ispred očiju. Mi tu utakmicu izgubimo 4:0. Posle sam Piksiju rekao “ovaj je završio selektor”. Da nema nikog iz Crne Gore, Piksi, u Čileu ih je bilo, iz bivše Jugoslavije pet ih samo iz Crne Gore. Sad između Srbije i Crne Gore nema niko? Nemoguće da ste vi toliko napredovali a mi nazadovali. To ne postoji, ovaj više ili sve puca po svim šavovima – kaže Savićević.

Vujović je svo vrijeme bio pomoćni trener, prema riječima Savićevića njega nije mnogo bilo briga za CG klubove i igrače.

Svo vrijeme je on bio pomoćnik. On je valjda trebao da brani interese naših klubova. Pazite najveći skandal. Rezervni golman Vojvodine, je rezerva u mladu selekciju. Golmani Budućnosti, Sutjeske i Zete brane standardno, i to su naše ekipe bile među sedam-osam timova, ali sva tri golmana su tad imala pravo nastupa za U21. Ali da nema nijednog igrača iz CG?! I to njemu nije smetalo, bitno mu je bilo da ima telefon, primanja, dnevnice i on je bio zadovoljan.Njega uopšte nije interesovala borba za CG fudbal – kazao je Savićević.

Novi selektor Dragan Okuka nije bio mnogo bolji od prethodnika – kada su u pitanju igrači iz CG.

Rekao sam mu da zove bar četiri fudbalera iz Crne Gore. Bilo je tu po par igrača iz Zete, Sutjeske i Budućnosti. Odluči se od njih 7-8, pozivi bar četiri. Imaš rezervnog golmana, od ove trojice uzmi jednoga, ne mora niko da igra, da budu dio priče mlade selekcije. Na sljedećem okupljanju Okuka pozove 4-5 igrača iz Crne Gore. Pozvap je i Purovića koji je tada davao golove, protiv Zvezde na Marakani. Međutim, na prvoj utakmici, nije ga bilo ni na klupi za rezerve. Na klupi je bio igrač Čukaričkog koji se kasnije proda u Francusku.

Tada je takođe Vujović bio pomoćnik.

Tako je, i tada je bio pomoćnik, ali njega to nije interesovalo. Ta “borba” za CG fudbal ga nije interesovala, a sad se opuči da se bori – rekao je Savićević.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here