Savićević posjetio Bijelo Polje, Berane i Mojkovac

0

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević obišao je danas Berane, Bijelo Polje i Mojkovac gdje je razgovarao sa rukovodstvima klubova i predsjednicima lokalnih samouprava.

Predsjednik Savićević je, zajedno sa generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem, sa predstavnicima klubova iz tri opštine na sjeveru obavio razgovore o aktuelnim fudbalskim temama.

Na sastanku u Opštini Berane, sa predstavnicima lokalne samouprave i FK „Berane“ – gradonačelnikom Tihomirom Bogavcem i Nabojša Đukić – bilo je riječi o trenutnoj fudbalskoj situaciji u Beranama i planovima koje klub i lokalna samouprava, koja je na čelu FK „Berane“, imaju za naredni period. U fokusu razgovora našla se dosadašnja uspješna saradanja kluba, Saveza i lokalne samouprave koja se, prije svega, ogledaju u zajedničkim naporima usmjerenim ka unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u Beranama.

Predsjednik FK „Berane“ Nebojša Đukić ističe da je dosadašnja saradnja koju su klub i Opština imali sa Savezom bila izuzetno uspješna i najavio podršku predsjedniku Savićeviću na predstojećim izborima u Fudbalskom savezu.

– Veoma nam je drago što smo danas imali priliku da razgovaramo sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Crne Gore, sumiramo dosadašnju saradnju i razgovaramo o budućnosti fudbala u našem gradu. Dosadašnjim zajedničkim naporima, koji se prije svega ogledaju u izgradnju tribine i reflektorskog osvjetljenja, uspjeli smo da značajno unaprijedimo infrastrukturu, dobili stadion kojim se svi možemo ponositi i koji će biti centar okupljanja mladih fudbalera iz Berana i u budućnosti. Naravno, postoji prostor za dalja unaprijeđenja samog stadiona ali i ostalih sadržaja koji se koriste za bavljenje fudbalom i sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama napraviti još bolje rezultate u vremenu koje je pred nama. Nakon svih ulaganja u fudbalsku infrastrukturu u Beranama, sticanja statusa počasnog građanina našeg grada i izuzetne saradnje u prethodnom periodu FK „Berane“ će, kako je već i ranije najavljeno, podržati Dejana Savićevića na izborima za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore. Sigurni smo da će i u narednom periodu saradnja sa Fudbalskim savezom i predsjednikom Savićevićem na čelu naš klub i naša Opština imati izuzetnu i plodonosnu saradnju, istakao je predsjednik FK „Berane“ Nebojša Đukić.

U Bijelom Polju rukovodstvo Saveza razgovaralo je sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i predsjednikom FK „Jedinstvo“ Nerminom Bećirovićem. Učesnici razgovora vjeruju da će se postavljanjem reflektorskog osvjetljenja na Gradskom stadionu zaokružiti uspješan investicioni ciklus posvećen unaprijeđenju fudbalske infrastrukture u gradu na Limu.

Nakon razgovora sa rukovodstvom Saveza Nermin Bećirović, predsjednik Jedinstva, izrazio je zadovoljstvo zbog najave novih infrastrukturnih projekata u Bijelom Polju. Ujedno, Bećirović je najavio podršku predsjedniku Savićeviću na predstojećim izborima.

– Danas smo imali priliku da razgovaramo sa rukovodstvom Fudbalskog saveza o svim aktuelnim temama, prije svega u bjelopoljskom, ali i crnogorskom fudbalu. Tokom ranijih godina imali smo priliku da sarađujemo na raznim projektima vezanim za fudbal u našem gradu koji su, sasvim sigurno, značajno doprinijeli da imamo što bolje uslove za rad. Dokaz tome je i realizacija projekta postavljanja reflektora na Gradskom stadionu, pa ćemo vrlo brzo imati priliku da igramo mečeve na našem stadionu u večernjim terminima. Zbog svega što je urađeno do sada, ali i zajedničkih projekata u narednom periodu, fudbalski klub Jedinstvo stoji uz predsjednika Savićevića i biće uz njega na predstojećim izborima za predsjednika FSCG. Takođe, našu podršku ima i Vojislav Došljak, kandidat za predsjednika Udurženja klubova FSCG – Sjever, kako bismo nastavili da zajedničkim snagama radimo na razvoju fudbala u Bijelom Polju, rekao je Nermin Bećirović, predsjednik FK „Jedinstvo“. Ujedno, podršku Vojislavu Došljaku na predstojećim izborima u Udruženju klubova FSCG – Sjever pružio je i predsjednik OFK „Borac“ Samir Fetić koji je prisustvovao sastanku.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine dogovorena je i realizacija narednog projekta u gradu na Limu – izgradnja tribine na Gradskom stadionu po uzoru na tribine koje su izgrađene u Podgorici, Nikšiću i Beranama.  

U Mojkovcu predsjednik Savićević je razgovarao sa predsjednikom Opštine Rankom Mišnićem i predsjednikom FK „Brskovo“ Slavenkom Blaževićem. I ovom prilikom izraženo je zadovoljstvo zbog dosadašnje uspješene saradnje sa Savezom i najavljena podrška na izborima u Fudbalskom savezu.

– Zadovoljstvo je bilo razgovarati danas sa predsjednikom i generalnim sekretarom Fudbalskog saveza o aktuelnoj fudbalskoj situaciji u Mojkovcu, projektima koji su u našem gradu realizovani u proteklom periodu kao i o projektima koji će u budućnosti biti realizovani u Mojkovcu. Podrška koju dobijamo od Fudbalskog saveza Crne Gore je od izuzetnog značaja i vjerujemo da ćemo i u narednom periodu imati veoma uspješnu saradnju. Takođe, na sastanku smo još jednom istakli podršku FK „Brskovo“ Vojislavu Došljaku, aktuelnom predsjedniku Udruženja klubova FSCG – Sjever, na predstojećim izborima za novi predsjednički mandat, rekao je predsjednik FK „Brskovo“ Slavenko Blažević.

Predsjednik Savićević sjutra će obaviti razgovore sa predsjednicima fudbalskih klubova Jezero, Ibar i Gusinje kao i sa rukovodstvima lokalnih samopuprava u Plavu, Rožajama i Gusinju.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here