Selektor Crne Gore saopštio spisak

0

Selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore Derviš Hadžiosmanović objavio je spisak igračica koje će braniti boje naše zemlje na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo za žene koje se 2019. godine održava u Francuskoj.

Na spisku selektora Hadžiosmanovića našlo se 18 igračica – golmani: Ines Obradović (Crvena zvezda, Srbija), Jovana Bajčetić (Breznica); odbrana: Željka Radanović (ŽNK Split, Hrvatska), Tatjana Đurković (Breznica), Aleksandra Popović, Milica Radunović (Mladost 2015), Helena Božić, Maja Šaranović (Ekonomist); vezni red: Jadranka Pavićević (ŽNK Ombla Dubrovnik, Hrvatska), Slađana Bulatović (Ferencvaroš, Mađarska), Jasna Đoković (SFK 2000 Sarajevo, BiH), Tamara Bojat, Biljana Vraneš (Breznica), Darija Đukić (Crvena zvezda, Srbija), Milica Vulić (Ekonomist); napad: Marija Vukčević (RES Roma, Italija), Armisa Kuč (Kvarnsvedens, Švedska) i Ivana Krivokapić (Crvena zvezda, Srbija).

Naše najbolje igračice učestvovaće na turniru grupe D preliminarne runde koji se održava na Farskim Ostrvima, tokom kojeg će, osim sa selekcijom domaćina, odmjeriti snage sa najboljim reprezentacijama Turske i Luksemburga.

U prvom kolu turnira, koje je na programu 6. aprila, izabranice Derviša Hadžiosmanovića sastaju se sa Turskom, dok će dva dana kasnije za protivnika imati selekciju Farskih Ostrva. U posljednjem kolu turnira, koje se igra 11. arpila, naše najbolje igračice očejuje duel sa Luksemburgom.

Turska je aposlutni favorit, to je najbolje rangirana selekcija od svih koje učestvuju u preliminarnoj rundi kvalifikacija. Pokušaćemo u prvom meču da pružimo što jači otpor favorizovanom protivniku, nakon čega bi pobjedama nad Farskim Ostrvima i Luksemburgom mogli da se nadamo plasmanu u naredni krug iz grupe drugoplasniranih selekcija. To bi bio zaista veliki uspjeh za ovaj mladi tim koji putuje na turnir preliminarne runde kvalifikacija, rekao je selektor naše najbolje ženske selekcije.

Plasman u glavnu rundu kvalifikacija izboriće pobjednici četiri turnira preliminarne runde i najbolja drugoplasirana selekcija iz svih grupa.

Raspored utakmica

06.04.2017.
Turska – Crna Gora 16:00h
Farska Ostrva – Luksemburg 16:00h

08.04.2017.
Crna Gora – Farska Ostrva 16:00h
Luksemburg – Turska 16:00h

11.04.2017.
Luksemburg – Crna Gora 16:00h
Turska – Farska Ostrva 16:00h