Šergerhofer sudi u Podgorici, Maljenko u Kopenhagenu

0

Komitet za suđenje Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) odredio je službena lica za naredne dvije utakmice reprezentacije Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

sergerhofer

Duel Crne Gore i Kazahstana koji se 8. okotbra igra na Gradskom stadionu u Podgorici povjeren je austrijskom sudijskom timu koji će predvoditi Robert Šergerhofer. Austrijski aribtar koji je rođen 1973. goidine suđenjem se bavi od 1991. godine. Zvanje FIFA sudije Šergerhofer dobio je 2007. godine, dok je prve mečeve u Ligi šampiona sudio 2011. godine. Zaposlen je u željeznici Austrije kao šef stanice.

Šergerhoferu će na utakmici u Podgorici pomagati Maksimilijan Kolbič i Andreas Hajndrih, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Dominik Ušan. Učinak austrijskog sudijskog tima ocjenjivaće posmatrač suđenja Brajan Lavlor koji dolazi iz Velsa. Ulogu FIFA komesara obavljaće Serđo di Ćezare iz Italije.

Alberto Undijano Maljenko predvodio sudijski tim iz Španije koji će voditi duel Danske i Crne Gore koji se igra na Parken stadionu u Kopenhagenu 11. oktorba od 20.45 časova. Španski arbitar koji je po profesiji socilog rođen je 1973. godine. Dvadeset godina kasnije počeo je da sudi mečeve u trećoj ligi Španije, da bi u sezoni 2000/2001 dobio priliku da sudi mečeve Primere. Od 2004. godine nosi FIFA značku a trenutno je član UEFA elitne grupe sudija. Maljenko je već imao priliku da sudi „hrabrim sokolima“ – španski arbitar dijelio je pravdu na utakmici kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2014. godine između Engleske i Crne Gore.

Maljenku će asistirati Roberto Diaz Perez de Palomar i Huan Karlos Huste Himenez. Četvrti sudija na utakmici u Kopenhagenu biće Karlos Hesus Klos Gomez. Ulogu posmatrača suđenja obavljaće Škotlanđanin Ian Robertson Brajns, dok će FIFA komesar biti Dejvid Grifits iz Velsa.

FSCG.ME