Tumbaković saopštio spisak

0

Selektor “A” reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacione utakmice sa Kazahstanom i Danskom koje se igraju početkom oktobra u Podgorici i Kopenhagenu.

Na spisku selektora Tumbakovića za ove dvije utakmice nalazi se 30 igrača – golmani: Mladen Božović (Zeta), Milan Mijatović (Dečić), Danijel Petković (MTK, Mađarska); odbrana: Marko Baša(Lil, Francuska), Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija),Marko Simić (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Aleksandar Šofranac (Rijeka, Hrvatska), Elsad Zverotić (Sion, Švajcarska), Risto Radunović (Budućnost),Nemanja Mijušković (Vardar, Makedonija), Filip Stojković (Minhen 1860, Njemačka); vezni red: Adam Marušić (Ostende, Belgija), Nemanja Nikolić (Hapoel Tel Aviv, Izrael), Nikola Vukčević(Braga, Portugal), Marko Bakić (Braga, Portugal), Aleksandar Šćekić (Genčeribrigli, Turska), Marko Vešović (Rijeka, Hrvatska), Vladimir Boljević(AEK Larnaka, Kipar), Vladimir Rodić (Karabukspor, Turska), Damir Kojašević (Vardar, Makedonija), Vladimir Jovović (Napredak, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija); napad: Stevan Jovetić (Inter, Italija), Fatos Bećiraj (Dinamo Moskva, Rusija), Stefan Mugoša (Minhen 1860, Njemačka), Filip Raičević (Vićenca, Italjia), Luka Đorđević (Zenit, Rusija) i Mirko Vučinić (Al Džazira, UAE).

– Spisak igrača za koje smo se odlučili nema bitnih razlika u odnosu na prethodnu utakmicu. To je grupa igrača koja je izdefinisana kroz naša posljednja tri okupljanja i ovog momenta želimo podršku kada je njihovo zdravlje u pitanju, da bude što manje povreda. Na spisku se prepoznaju četvorica igrača iz mlade reprezentacije – Janković, Jovović, Kosović i Đorđević – koji su bili i na prethodnom okupljanu a na koje mi u „A“ reprezentaciji najozbiljnije računamo, rekao je Tumbaković.

Selektor „hrabrih sokola“ ističe da je, iako našu selekciju očekuju dva meča u kvalifikacijama, sva pažnja i koncentracija usmjerena na duel sa Kazahstanom.

– Po dinamici takmičenja prva naredna utakmica je protiv ekipe koja je u prvom kolu napravila vrlo dobar, pa čak i odličan rezultat. Skautirali smo ekipu Kazahstana, Miodrag Džudović je bio na utakmici sa Poljskom i imamo sve informacije o njima, kako o pojedincima tako i o detaljima njihove igre, ali i o nekim propustima koji su bili prisutni na toj utakmici. Paralelno sa pripremom prve utakmice pripremamo i utakmicu sa Danskom. Biće vremena kada ćemo i to komentarisati ali ovog momenta želimo da svu pažnju i koncentraciju usmjerimo na prvu utakmicu koja nas očekuje, dodao je selektor reprezentacije Crne Gore.

Prpireme za utakmicu sa Kazahstanom reprezentacija Crne Gore počinje u nedjelju, 2. oktobra treningom na terenu Trening kampa FSCG sa početkom u 18.30 časova. Utakmica sa Kazahstanom igra se 8. oktobra 2016. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 18.00 časova. Utakmica sa Danskom igra se 11. oktobra na Parken stadionu u Kopenhagenu sa početkom u 20.45 časova.

FSCG.ME