Sjeverna Makedonija bolja od Slovenije, Belgija demolirala San Marino

0

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine danas je odigrano 10 utakmica među kojim je najubedljiviju pobjedu ostvarila Belgija.

Ekipa Roberta Martineza je naspram sebe imala slabašni San Marino i jedino pitanje koje se postavljalo prije meča bilo je hoće li biti dovoljno vremena da Belgija da dovoljno golova slabašnim gostima. Bilo je, pošto su ,,crveni đavoli“ postigli čak devet. Redom su se upisivali Romelu Lukaku, koji je bio dvostruki strelac, Naser Čadli, Tobi Aldervereld, Juri Tilemans, Kristijan Benteke, Jari Veršaren, Timoti Kastanj i Kristijan Brioli, koji je postigao autogol…

Holanđani su se mnogo mučili da probiju bedem Sjeverne Irske u Fejenordu večeras. Napadali su svo vrijeme, ali gosti su se veoma dobro držali da bi šok za domaće uslijedio 15 minuta prije kraja meča kada je Džoš Megenis poslije slabe reakcije odbrane ,,Lala“ glavom savladao Jaspera Silesena za 0:1. Ulaskom Donija Malena, sjajnog igrača PSV Ajndhovena, napad Holanđana je proradio. Prvo je Malen proigrao Memfisa Depaja, koji špicom kopačke zahvata loptu na desetak metara od gola i poravnava rezultat, a potom je u 91. minutu Luk de Jong, poslije Malenovog pokušaja snalažljivo smjestio loptu u gol gostiju i preokrenuo rezultat. Konačnih 3:1 postavio je svojim drugim golom na utakmici Memfis Depaj posle asistencije Frenkija de Jonga.

Svjetski vicešampioni Hrvati su u prvom poluvremenu postigli tri gola Mađarskoj i ispratili ih kući. Luka Modrić je načeo rivala, da bi potom napadač zagrebačkog Dinama Bruno Petković sa dva gola, već tada, riješio pitanje pobjednika. Moglo je biti i ubjedljivije za ,,kockaste“, ali je Ivan Perišić u drugom poluvremenu promašio penal.

Grupa ,,C“:
Belorusija – Estonija 0:0
Holandija – Severna Irska 3:1

Grupa: ,,E“:
Hrvatska – Mađarska 3:0
Slovačka – Vels 1:1

Grupa: ,,G“:
Austrija – Izrael 3:1
Letonija – Poljska 0:3
Sjeverna Makedonija – Slovenija 2:1

Grupa: ,,I“:
Kazahstan – Kipar 1:2
Belgija – San Marino 9:0
Rusija – Škotska 4:0

Advertisements