“Sokolići” poraženi od “orlića”

0

Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je nakon jedanaesteraca od vršnjaka iz Srbije u meču prvog kola „Trofeja FSCG“.

Meč koji je u regularnom toku završen rezultatom 1:1 selekcija Srbije je u penal seriji riješila rezultatom 9:8.

U drugom meču prvog kola pioniri Hrvatske savladala je minimalnim rezultatom odgovarajuću selekciju Makedonije.

Izabranici Obrena Sarića odigrali su ravnopravan duel sa vršnjacima iz Srbije, uspjeli da nadoknade gol minusa sa poluvremena, ali ne i da dođu do pobjede u penal seriji tokom koje je izvedeno po deset udaraca.

Selekcija Srbije prva je uspjela da pronađe put do mreže i dođe do prednosti. U 32. minutu susreta Krstić je izbjegao ofsajd zamku naše selekcije, prihvatio loptu i plasiranim udarcem pogodio metu.

„Sokoli“ su do izjednačenja došli u 44. minutu susreta zahvaljujući Mijoviću koji je iskoristio grešku odbrane rivala i lako realizovao šansu u kojoj se našao.

– Ovo je prva utakmice generacije igrača rođenih 2003. godine na veoma jakom i za nas važnom turniru. Ušli smo motivisano u današnju utakmicu, sa ciljem da prižimo maksimum i odigramo sa velikim samopouzdanjem. U prvom poluvremenu igrali smo visoko i nastojali da spiječimo protivnika da počinje napade iz zadnje linije, što je funkcionisalo dosta dobro. Iako nije bilo izrazitih šansi u prvom dijelu primili smo gol nakon neuspjele ofsajd zamke. U drugom poluvremenu napravili smo određene izmjene i promijenili način igre, prepustili posjed ekipi Srbije, branili se u srednjoj zoni i dobro izlazili iz tog bloka. Iz takve igre uspjeli smo da stvorimo nekoliko dobrih prilika za gol, od kojih smo jednu i realizovali. Protivnik je takođe imao par prilika i nakon svega viđenog na ovoj utakmici mislim da je neriješen rezultat sasvim realan, rekao je selektor Sarić.

U narednom kolu, koje je na programu već sjutra, izabranici Obrena Sarića odmjeriće snage sa Makedonijom na terenu Trening kampa FSCG, dok se na stadionu Mladosti sastaju selekcije Srbije i Hrvatske. Početak oba susreta zakazan je za 10:00 časova.


Crna Gora – Srbija 1:1 (penali 8:9)

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Branko Odalović (Crna Gora).

Strijelci
0:1
– Boris Krstić 32′, 1:1 – Lazar Mijović 44′

Crna Gora: Nikola Ivezić, Nemanja Božović, Mladen Marstjepović (Nikola Vukotić), Andrej Bajović, Andrija Đukanović, Ognjen Bakić (Marko Vučinić), Lazar Mijović, Vasilije Mišurović (Enes Habibović), Ljubomir Pejović, Jovan Dašić (Marko Brnović), Jovan Kljajević (Dušan Vuković).
Selektor: Obren Sarić.

Srbija: Milan Vidaković, Jovan Petrović (Dušan Jovančević), Dušan Ikanović, Vukašin Krstić, Uroš Lazić, Milutin Torbica (Luka Đorđijevski), Vojin Radisavljević (Uroš Trifunović), Živan Ramović (Ognjen Abramušić), Boris Krstić (Petar Radić), Dario Grgić, Ognjen Ajdar.
Selektor: Ivan Đukanović.