Španci neće kao Francuzi, sve će se odlučiti na terenu

0

Francuska vlada ugasila je svaku nadu ljubitelja sporta u toj zemlji da će, makar preko TV ekrana, pratiti sportska dešavanja ovog ljeta. Sve je otkazano do septembra, pa tako i fudbalsko prvenstvo koje je definitivno prekinuto. Malo južnije, u Španiji, zemlji koja je takođe teško pogođena epidemijom, ipak će se igrati.

Premijer Španije, Pedro Sančez, rekao je da će profesionalni sportisti moći da se vrate individualnim treninzima od 4. maja. To je izjavio posle konsultacija sa Ministarstvom zdravlja, a način povratka fudbalera biće obavljen u četiri faze.

Pojedinačni trenizi obavljaće se od 4. maja, ali će pre toga morati da se testiraju svi fudbaleri. Treninzi u manjim grupama obavljaće se do 18. maja, a u isto vrijeme će na terenu moći da boravi po 10 ljudi, uključujući i trenere i fudbalere, koji neće moći da imaju bilo kakav kontakt.

Timski treninzi su planirani za 1. jun, ali uz vrlo stroge mjere, da bi, eventualno, 5. juna počelo prvenstvo iza zatvorenih vrata, s tim da ostaje mogućnost da, u slučaju da sve ne krene 5. juna, šampionat se nastavi sedam dana kasnije, odnosno 12. juna.

U trenutku prekida Barselona je posle 27 kola lider sa 58 bodova, dok Real Madrid ima bod manje, trećeplasirana je Sevilla sa 47 bodova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here