Španci uputili pismo Hrvatima sa iznenađujućim zahtjevom

0

Na samo jedan dan pred najvažniju utakmicu, možda i u istoriji hrvatskog fudbala, u Fudbalski savez Hrvatske stigao je bizaran zahtjev Atletika iz Madrida.

Naime, ”jorgandžije” traže da Hrvati poštede njihovog fudbalera Šime Vrsaljka i izostave ga iz sastava za meč sa Engleskom zbog povrede koljena. Vrsaljko je obnovio nezgodnu povredu zbog koje je pauzirao četiri mjeseca prošle godine, pa Madriđani strahuju da bi napori prouzrokovali nove probleme za pouzdanog defanzivca.

Nastup Vrsaljka je ionako pod znakom pitanja, ali on želi da zaigra, pa će konačnu riječ donijeti selektor Zlatko Dalić, neposredno pred start meča.

– U produžetku utakmice sa Rusima osjetio sam veći zamor u koljenu i u razgovoru sa doktorima odlučio da je bolje da napustim teren. Nije ništa strašno, ali mi smeta. Ipak, vjerujem da ću se oporaviti do početka utakmice sa Englezima. Zdravlje je na prvom mjestu, ali ako zaigram, daću 300 posto od sebe za Hrvatsku, rekao je Vrsaljko.

Pouzdani bek je odigrao četiri meča na Mundijalu, a izostao je samo protiv Islanda, kada je Dalić izveo rezervnu postavu. Ukoliko ne bude bio spreman za polufinale, njega bi trebalo da zamijeni Domagoj Vida, dok bi onda na mjestu štopera zaigrao iskusni Vedran Ćorluka.