Španske vlasti istražuju transfer našeg kapitena?

Španski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala sprovodi istragu nad agencijom za zastupanje fudbalera Lian Sports.

U glavnom planu su vlasnici agencije Albanac Fali Ramadani i Srbin Nikola Damjanac, saopštila je u utorak španska policija.

Osumnjičeni su da su nezakonito stekli novac putem „fiktivnih transfera“ preko klubova u Srbiji, Kipru i Belgiji, a zatim su dio tog novca uložili u nekretnine u Španiji.

Policija istražuje i ugovore vezane za našeg reprezentativca Stefana Savića koji je iz Fiorentine stigao u Atletiko, kao i srpskog napadača Luke Jovića koji je ljetos prešao iz Ajntrahta iz Frankfurta u Real Madrid.

U četvrtak pred istražnog sudiju u Madridu moraće da izađu Ramadani i Damjanac, kao i dvoje članova njihovih porodica. Tamo će im sudija saopštiti za kakve se kriminalne radnje terete.

Španska policija istražuje ugovore svih njihovih fudbalera u Španiji, među kojima i one hrvatskog napadača Nikole Kalinića koji je u avgustu 2018. godine prešao iz Milana u Atletiko Madrid, a onda u septembru 2019. otišao na pozajmicu u Romu.

Sve njih zastupa Lian Sports, čiji su osnivači Ramadani i Damjanac, s registrovanom kancelarijom na Malti.

Među njihovim klijentima su i popularni fudbaleri Ante Rebić (Milan), te Miralem Pjanić (Juventus), navedeno je na internet stranici agencije.

Advertisements