Srbija bez Tadića, Tumbaković i Milivojević tvrde: Svaki meč je važan

0

Fudbaleri Srbije će naredne dvije utakmice, prijateljsku protiv Paragvaja i kvalifikacionu protiv Litvanije, odigrati bez trenutno najboljeg igrača Dušana Tadića.

Zbog povrede leđa Tadić je napustio pripreme reprezentacije i vratio se u Amsterdam, a selektor Ljubiša Tumbaković i kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević i pored problema sa povredama najavljuju juriš na pobjede u naredna dva meča.

– Ne pravim razliku između rivala, svaka utakmica u dresu Srbije zahtijeva isti pristup i angažman, maksimalan i odgovoran – rekao je Luka Milivojević i dodao: – Tako će biti i protiv Paragvaja, bez obzira što se radi o meču koji se vodi kao prijateljski.

I selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je jasan u zahtjevima pred ovaj meč, apostrofirajući da ovo nije kombinovani tim, već reprezentacija Srbija sa najboljim timom u ovom trenutku.

– Upoznali smo se sa rivalom, pogledali njihove utakmice i predstavili šta želimo u meču sa Paragvajem. I nećemo sada o Litvaniji, fokus je na onome što očekujemo u ovom meču u Kruševcu – istakao je selektor Srbije.

U pitanju je prijateljski meč, veću težinu ima duel u Viljnusu?

– Lijepo je rekao Luka, kad se nosi dres Srbije niko ne može i ne smije da pravi razliku između rivala. Svaka utakmica je važna i zahtijeva mobilnost i ja vjerujem da će tako biti i protiv Paragvaja. Pred nama je mnogo posla, moramo da koristimo svaki trenutak i svaku utakmicu, tako da nas i sada očekuje zahtijevan meč – rekao je Ljubiša Tumbaković.

Meč sa Paragvajem igra se u četvrtak od 20,45 časova u Kruševcu.

Advertisements