Šta će biti sa La Ligom? Tri opcije su u igri

0

Španija preživljava pravu katastrofu sa ogromnim brojem zaraženih i umrlih od koronavirusa, ali čelnici La Lige razmatraju načine na koje bi se ovogodišnji šampionat mogao privesti kraju.

Fudbalski savez želi da se prvenstvo nastavi što je moguće prije, pa je klubovima naloženo da budu spremni za igru čim se situacija poboljša, a organizatori su za preostali dio sezone predložili tri rešenja.

Prvo je da se La Liga nastavi u maju, ali je to najoptimističnija varijanta, pošto bi se po njoj klubovi na teren vratili sredinom maja, a utakmice igrali do kraja juna ili do sredine jula. Problem je što bi se onda utakmice igrale na svaka tri dana i to nevezano za to da li će na tribinama biti navijača ili ne. Što se tiče fudbalera kojima ugovori ističu 30. juna, odluku o njihovom statusu donela bi UEFA.

Druga opcija je da se igra tokom ljeta, što će biti izvodljivo s obzirom da je Evropsko prvenstvo odloženo za naredno ljeto. Ipak, morala bi se onda odložiti naredna sezona, pošto bi ovogodišnja trajala bar do avgusta, ili čak septembra.

Ukoliko bi se ostvario treći scenario, sezona bi se nastavila tek u septembru. To jeste, u neku ruku, najradikalniji predlog, ali djeluje kao najrealniji. U tom slučaju, nova sezona bila bi odložena na duže vrijeme i pitanje je kada bi startovala.

Bilo je i raznih predloga da se odigra plej-of, ili da se poništi aktuelna sezona, pa čak i da se prvak proglasi na osnovu trenutnog plasmana na tabeli, ali u La Ligi insistiraju na regularnom završetku prvenstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here