Stanković o svom prvom susretu sa Murinjom: Rekao mi je da ću biti njegova desna ruka

0

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković otkrio je u intervjuu za hrvatski ,,Index“ kako je protekao njegov prvi sastanak sa Žozeom Murinjom u Interu.

Portugalac je 2008. stigao na ,,Đuzepe Meacu“, a dvije godine kasnije je osvojio triplu krunu sa ovim klubom. Stanković je bio dio te ekipe, koja je ostvarila istorijski uspjeh, a Murinjo je više puta isticao koliko je bivši srpski vezista bio važan šraf tima.

– Murinjo je veliki trener, genijalac. Poseban je u svakom smislu. Zato i nosi taj nadimak. Nije to bez razloga. Imao je ogroman uticaj na moju karijeru. U Inter je stigao u trenutku kad sam mislio da sam dao sve u fudbalu i kad sam planirao da završim karijeru. Bio sam na izlaznim vratima Intera. Čim je došao, odmah me je pozvao na stranu. Rekao mi je da ne dolazi u obzir da odem bilo kuda i da sam njegova opklada – otkrio je Stanković za ,,Index“ i nastavio:

– Pusti šta novinari pišu, ti ćeš biti moja desna ruka – rekao mi je u prvom našem razgovoru. Sastanak je trajao manje od deset minuta. To najviše govori kakav je bio psiholog. Kod njega sam dobio još 30 odsto kao igrač i 30 odsto kao čovjek. Žoze me je naučio puno i o fudbalu i o životu i zauvijek ćemo imati fantastičan odnos pun uzajamne ljubavi, poštovanja i povjerenja.

Stanković je u Interu proveo čak devet sezona osvojivši 15 trofeja.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here