“Svi igrači koji s ponosom, željom i karakterom hoće da igraju za naš nacionalni tim su dobrodošli”

0

Mjesec i po dana nakon što je preuzeo dirigentsku palicu, a na isto toliko do početka novog ciklusa selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović sumirao je utiske. U prijatnom druženju sa novinarima iskusni stručnjak pričao je o obilasku prvoligaša, boravku u Antaliji, razgovoru sa svim potencijalnim reprezentativcima…

I kako je istakao utisci su zadovoljavajući.

Radulović i njegovi stručni štab temeljno se pripremaju za mart i početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. A, “sokolove” i sve ostale selekcije očekuje nešto novo tri utakmice u nedjelju dana. Naši najbolji fudbaleri će 24, 27. i 30. marta igrati sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom. Na spisku potencijalnih reprezentativaca je oko 40 imena.

“Iz raznoraznih razloga su neki igrači ranije bili zapostavljeni i nijesu bili u konkurenciji, ali sada smo obnovili kontakte, pratimo sve. Naredne utakmice će nam dati odgovor ko će biti na spisku. U sedam dana imaćemo tri kvalifikacione utakmice jakog ritma, postoji neizvjesnost zbog testova na korona virus, tako da moramo imati 30 spremnih igrača za prvi kvalifikacioni ciklus. Svi igrači koji s ponosom, željom i karakterom hoće da igraju za naš nacionalni tim su dobrodošli i nemamo prostor i luksuz da se odreknemo bilo koga od njih”, jasno je poručio Radulović.

Ono što će ponovo biti problem su napadači. Stefan Mugoša gotovo sigurno neće moći da dođe zbog problema sa avio-konekcijama (kao u septembru i oktobru), Dino Islamović sa Rozenborgom je na pripremama (sezona u Norveškoj počinje u aprilu), Fatos Bećiraj je promijenio klub. I zbog toga bismo mogli vidjeti nekog igrača iz domaćeg prvenstva.

“Iz tog razloga će biti zanimljivo gledati igrače iz domaće lige koja kreće u petak. Kao što sam i ranije rekao, to će biti baza iz koje ćemo širiti sastav” jasno je poručio Radulović.

Nakon obilaska prvoligaša, Radulović je sa članovima stručnog štaba boravio u turskom ljetovalištu, gdje su bili Budućnost, Zeta i Rudar.

“Obišli smo domaće klubove, uvjerili se da stručno i ambiciozno prilaze pripremama za nastavak sezone i to nam daje nadu da ćemo u našem prvenstvu gledati dobar fudbal i ritam koji će koristiti kandidatima za nacionalni tim, te da će reprezentacija imati koristi od njih. U Antaliji smo imali prilike da razgovaramo sa kandidatima za reprezentaciju i njihovim trenerima, koji su iskazali pozitivno mišljenje o njihovim nastupima. Pratimo sve kandidate i optimista sam da ćemo biti spremni da odgovorimo nivou utakmica i paklenom ritmu koji nas očekuje u martu. Najvažnije je da svi igrači budu zdravi”, zaključio je Radulović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here