Teško vam je palo odlaganje Olimpijskih igara? Šta tek da kažu Korejci?

0

Definitivno ovog ljeta neće biti najveće svjetske smotre sporta. Olimpijske igre u Tokiju odložene su za narednu godinu.

Ovakva odluka sigurno je teško pala svim ljubiteljima sporta širom svijeta, ali je najteže korejskom fudbalerima. Umjesto odlaska u Tokio, čak 11 fudbalera ove fudbalske selekcije završiće u vojsci!

Korejski zakon je rigorozan. Da biste izbjegli služenje vojnog roka morate sa reprezentacijom osvojiti medalju na nekom velikom takmičenju. Malo je nedostajalo da zvijezda Totenhema, Hjong Min Son, ode na dvogodišnje “prašinarenje“, ali je uspio da sa nacionalnim timom trijumfuje na Azijskom kupu i tako u posljednji čas izbjegne ribanje “čučavca“. Dobro, sumnjamo da u Južnoj Koreji postoje “čučavci“, ali smo željeli slikovito da se izrazimo.

Što se sadašnjeg Olimpjiskog tima Južne Koreje tiče, njima je ovo ljeto bilo posljednja šansa za tako nešto, pošto će većina njih napuniti 23 godine, pa neće moći da budu dio sastava naredne godine. Po pravilima Olimpijskih igrara za fudbal, u timu mogu biti samo trojica fudbalera starija od te granice.

Odlaganje nikome nije lako palo, ali je Korejce baš potjerao maler, još ako buduća selekcija dođe do medalje…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here