TORINSKI GIGANT NA KOLJENIMA: Juventus vuče potez očajnika nakon rigorozne kazne

0

Juventus je objavio zvanično saopštenje u kojem je potvrdio da će se žaliti na odluku Federalnog suda koji ga je zbog finansijskih malverzacija kaznio oduzimanjem 15 bodova.

Glavni tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Đuzepe Čine tražio je da se Juventus kazni oduzimanjem devet bodova, a njegovi bivši i aktuelni direktori, među kojima i Andrea Anjeli i Fabio Paratići, suspenzijama.

Federalni sud odlučio je da ta kazna bude čak 15 bodova, a pojedinačne kazne ovako rasporedio: Andrea Anjeli, donedavni predsjednik kluba, dobio je dvogodišnju kaznu zabrane rada u fudbalu. Pola godine dužu suspenziju dobio je nekadašnji sportski direktor kluba Fabio Paratići, koji tu dužnost trenutno obavlja u Totenhemu. Aktuelni sportski direktor Federico Kerubini suspendovan je na 16 mjeseci, a ikona kluba i bivši potpredsednik Pavel Nedved na osam mjeseci.

Juventus se teretio za korišćenje lažnog kapitala u finansijskim knjigama te plaćanje igrača „ispod stola“ za vrijeme pandemije koronavirusa. Revizijska kuća Prizma otkrila je da je u finansijskim izvještajima kluba za 2019, 2020. i prvu polovinu 2021. bilo nepravilnosti.

One su nastale tako da je Juventus fiktivno plaćao svoje igrače, pogotovo u jeku pandemije. Postojao je dogovor kluba i njegovih bivših igrača o isplatama njihovih primanja.

Javno je bila objavljena privremena obustava plata, ali klub se u tajnosti s igračima dogovorio o punoj isplati koju neće prijaviti savezu ni prikazati u finansijskim izvještajima.

Juventus je dobio pravo žalbe na odluku Federalnog suda i najavio je da će to pravo iskoristiti, na što mnogi gledaju kao potez „očajnika“…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here