Tragičan kraj fudbalske „Pepeljuge“: Naš san se završio

0
San fudbalskog kluba Šapekoense je završen – poručio je Plinio David de Nes Filjo predsjednik kluba.

Najljepša južnoamerička fudbalska priča, tragično je okončana. Sudbina se poigrala sa životima igrača koji su za kratko vrijeme od malog kluba, napravili tim koji je bio heroj nacije.

„San je okončan.“ – kazao je Nes Filjo, „Juče ujutro sam se oprostio od njih i poručili su mi da idu da ispune san, da učine realnim ono čemu se nadamo cijele godine. Svi smo bili toliko uzbuđeni, dijelili smo te snove sa njima. Sada je sve gotovo, prekinuto tragično ovog jutra.“

Čelnici, navijači, ali i svi Brazilci oplakuju fudbalere Šapekoensea, ali ne samo oni. Poštovanje su izrazili i igrači Real Madrida, minutom ćutanja uoči današnjeg treninga. Kako su zaludili čitav kontinent Južne Amerike objašnjava novinar Martin Mazur.

„Šapekoense je jedna od najljepših bajki. Za razliku od ostalih brazilskih velikana, Šapekoense je kao autsajder napravio nevjerovatan niz u Kopa Sudamerikana i zbog toga su taj tim izdigli svi Brazilci, ali i navijači na globalnom nivou. Bila je to prava južnoamerička bajka Pepeljuga, ali ovakav kraj niko nije mogao da pretpostavi.“ – kazao je Mazur za CNN.

CDM.ME