Trećina delegata traži vanrednu skupštinu Udruženja klubova FSCG – Sjever

1

Trećina delegata predala je 1. jula ove godine zahtjev za sazivanje vanredne Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sjever. Takav zahtjev je predat shodno Statutu Udruženja klubova FSCG-Sjever i za dnevni red je predloženo razrješenje predsjednika, izbor novog i izbor članova Izvršnog odbora.

Rok za održavanje nove sjednice je 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.

FSCG je 30. juna 2021. godine održao Izbornu skupštinu na kojoj je Dejan Savićević reizabran za predsjednika te sportske asocijacije.

Tadašnji protivkandidat za čelo FSCG Jovan Kaluđerović nije došao na tu Izbornu Skupštinu, obrazlažući to tvrdnjom da je Uprava za inspekcijske poslove utvrdila nepravilnosti, te je proces izbora bio nezakonit. isticao je da prvo mora da bude održana nova Izborna skupština Udruženja klubova FSCG – Sjever, pa tek onda izborna skupština FSCG.

Upravni sud Crne Gore u decembru prošle godine odbacio je zahtjev Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) da se odloži rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju sport, kojim je dat nalog da bude održana nova Izborna skupština Udruženja klubova FSCG – Sjever.

Sud je utvrdio da nema valjanih razloga da se rješenje Inspekcije o ponavljanju skupštine odloži.

1 Komentar

  1. Sve dok partitokratske vlasti zasnovane na nepotizmu upravljaju fudbalom nema fudbala na ovim prostorima..Kako pre tako sada…Neophodne su korenite promjene..Zasnovane na strucnosti …znanju…profesionalnosti…odgovornosti..osnivaca I vlasnika…uspesnih kompanija I pojedinaca koji ce obnoviti infrastructure..podici kvalitet upravljackog , stabskog I igrackog kadra ….

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here