Trenutna situacija: Zvezdu čeka teži put do LŠ

0

Crvena zvezda je nadomak odbrane titule u šampionatu Srbije. Crveno-bijeli imaju šest bodova viška u odnosu na niški Radnički četiri kola prije kraja i sa dvije pobjede će prigrliti trofej, bez obzira na rezultate Nišlija.

Ukoliko se ne desi čudo, Zvezda će ponovo zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za plasman u evropsku klupsku fudbalsku elitu neophodno je eliminisati četiri protivnika. Za sada je izvjesno da će klub iz Ljutice Bogdana biti nosilac u prvoj rundi kvalifikacija, dok je za drugu runda situacija problematična.

Zvezda je trenutno van zone nosilaca za drugo kolo kvalifikacija za LŠ, a da bi ušla u jači šešir potrebno je da jedan od ovih klubova (Nefči, Lehija Gdansk, CSKA Sofija) budu prvaci u svojoj zemlji.

Naime, Karabag je u šampionatu Azerbejdžana stekao pet bodova prednosti u odnosu na Nefči dva kola prije kraja, što Zvezdi nikako ne odgovara.

Takođe, Legija iz Varšave je pobijedila Lehiju iz Gdanjska na gostovanju sa 3:1 i preuzela prvo mjesto u Poljskoj sa tri boda više od jučerašnjeg rivala, četiri kola prije kraja. U taboru Zvezde zdušno će navijati sa Lehiju iz Gdanska, koja ima slabiji koeficijent.

Ludogorec u Bugarskoj ima pet bodova više od CSKA iz Sofije, koji ima meč manje. Do kraja je ostalo još četiri kola, a CSKA će dočekati Ludogorec u Sofiji 11. maja. Crveno-bijeli će u ovom slučaju navijati za klub iz prijestonice Bugarske.