TSC želi da skine Zvezdu i Partizan sa trona

0

Generalni direktor Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole Sabolč Palađi rekao je za ,,Informer“ da su ambicije ovog kluba da u budućnosti prekinu dominaciju Crvene zvezde i Partizana u domaćem prvenstvu.

Klub iz Bačke Topole je u saradnju sa Mađarskom dobio značajna finansijska sredstva uz pomoć koje su stvorili infrastrukturu, te igrači u svim selekcijama sada neometano mogu da rade na svom napretku.

– Zlo nas je natjeralo da tražimo pomoć jer nismo imali dobre uslove za jesenji i zimski period, kad je vrijeme problematično. Obratili smo se klubovima iz Mađarske i tako je došlo i do saradnje sa fudbalskim savezom te države. I Fudbalski savez Srbije nam je u međuvremenu poklonio jedan teren – objašnjava Palađi.

Iako su ove sezone promovisani u Super ligu, TSC je na 11 odigranih utakmica sakupio 24 boda i time pokazao ozbiljne ambicije, čime su i sami iznenađeni.

Nismo očekivali ovako dobre rezultate. Prije početka sezone cilj nam je bio da opstanemo u Superligi, ali pošto smo dobro krenuli, sad želimo da budemo među prvih osam ekipa – kaže Palađi.

Klub misli na budućnost, te je mnogo pažnje usmjereno i na omladinski pogon, a takođe ističu da su im namjere da priprijete Zvezdi i Partizanu.

– Ako se pruži prilika da ove sezone igramo za neko od mjesta koja vode u Evropu, spremni smo da je iskoristimo. Što se dugoročnih planova tiče, nećemo igrati za treće ili četvrto mjesto. Moramo još da rastemo. Trudićemo se da prestignemo Zvezdu i Partizan i to nam je cilj u narednih pet godina – istakao je Palađi.

Između ostalog, ekipa iz Bačke Topole je iznedrila fudbalere kao što su Dušan Tadić i Nikola Žigić.

Advertisements