Tumba: Treba nam još vremena

0

Selektor Ljubiša Tumbaković nije bio zadovoljan izdanjem naše selekcije protiv Bjelorusije, bez obzira na činjenicu da je njegova ekipa prekinula seriju od četiri uzastopna poraza.

Meč je definitvno potvrdio da će trebati još vremena i uigravanja prije nego što “hrabri sokoli” počnu da na pravi način sprovode u djelo zamisli novog selektora.

Utakmica protiv Bjelorusije je u principu utakmica kakvu mi treneri ne volimo, bez obzira na to što je protivnik rano ostao s igračem manje. I jeste problem to što smo 80 minuta imali igrača više, a nismo uspjeli da damo gol. Kod iskusnih ekipa kakva je Bjelorusija se i ne primijeti ta naša brojčana prednost. Čekali su nas, a mi nismo bili dovoljno probojni po bokovima, a tamo gdje je bilo najgušće nismo se snašli. Jednostavno, stariji su, iskusniji, imaju odličan raspored na terenu. Iz toga razloga nismo mogli da dođemo do gola. Jedino što je dobro je što igrači imaju želju i to su pokazali. Sve ostalo mora da se sačeka. Ili da nađemo neka bolja rješenja što se tiče završnice – rekao je naš selektor na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Pred stučnim štabom je još mnogo posla u pripremi selekcije koju u septembru očekuju kvalifikacije za FIFA Svjetsko prvenstvo.

U kvalifikacijama moramo da ostvarimo neku igru koja je fleksibilna. Mora da bude vrlo slična i kada igramo kod kuće kao i kada igramo na strani. Kvalifikacije su turnirsko takmičenje, a u tih deset utakmica mora da se ostvari rezultat. U Atini smo imali više prostora, pas igra je bila interesantnija nego ovdje. Ako treba da tražimo razloge: Bjelorusija je bila kompaktna sa četiri igrača, sa petim korektorom, blokirali su nam krila, po sredini nismo mogli da prođemo ali je teren bio brži. Sve je to uticalo na rezultat. Treba nam vremena, moramo da nađemo rješenje, tražićemo ga u narednim mjesecima. Međutim, vrijeme mnogo brzo leti. Koliko god smanjivali izbor igrača, mi se vraćamo na ono što je već ovdje. Malo je dekadentna priča, ali bih više volio da je Bjelorusija ostala kompletna – rekao je Tumbaković, koji je na pitanje da li je Stevan Jovetić igrač koji bi morao da bude prevaga odgovorioStevan Jovetićtrong> Jovetić mnogo fali. Daj Bože da počne da igra u kontinuitetu i da donese to što je potrebno ovoj ekipi.

Tumbaković se zahvalio navijačima na podršci i strpljenju koje su pokazali na njegovom debiju u Podgorici.

Želim da kažem veliko hvala publici, jer ni jednog trenutka na neku našu nemoć nije reagovala negativno. I to je dobro – važno je da i navijači imaju strpljenja – istakao je naš selektor.