Tumbaković: U Crnoj Gori sam proveo tri predivne godine

0
6

Nekadašnji selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je za Mondo da pozitivno mišljenje o Dejanu Savićeviću ne može da se promijene za dva dana.

Postoji taj igrački momenat u kojem je svaka moja riječ suvišna i ne može vjerodostojno da opiše njegovu genijalnost. Postoji i ovaj rukovodeći dio koji je takođe imao svoje lijepe trenutke. Taj jedan detalj, jedan dan ili preciznije rečeno dva dana, koji su izazvali toliko buke i prašine, nisu, ne mogu i neće nikada da promjene moj stav o Dejanu Savićeviću– rekao je Tumbaković

Tumba je takođe kazao da je u Crnoj Gori proveo tri lijepe godine.

Predivne tri i po godine. Fantastičan odnos tih ljudi prema meni. Ono što nije bilo lijepo, pokušaću što prije da zaboravim. Ostaju u sjećanju pobjeda protiv Danske u Kopenhagenu, jedna maestralna partija Stevana Jovetića i gol Bećiraja. Imali smo prije utakmice totalno drugi rezultatski plan i nismo razmišljali da u grupi sa Poljskom, Rumunijom i Danskom možemo da jurimo plasman na završni turnir. Još bolju utakmicu, u fudbalskom smislu, odigrali smo kod kuće sa Rumunima. Taktički perfektno, sa puno želje, htjenja i voljnog momenta na koji sam naročito ponosan – zaključio je Tumbaković.

Podsjetimo, nakon odbijanja da vodi Crnu Goru na meču protiv Kosova, FSCG je smijenio Tumbakovića sa mjesta selektora „sokola“.