Tuzani priželjkuju formu kao prije karantina

0

Fudbaleri Dečića gotovo od početka sezone lideri su Druge lige. Dobar tim sastavljen od uglavnom prvoligaških igrača, odnosno igrača koji imaju priličan staž u elitnog rangu, uz maksimalan rad nove uprave, u većem dijelu sezone dominirao je drugoligaškim karavanom. Dečić je bio moćan, a tek u 14. akolu doživio je prvi (od ukupna) poraz.

Drugi dio sezone krenuo je neočekivano – ,,mršavi “ bod u Ulcinju protiv Otranta, poraz na svom terenu od Lovćena, uslovio je da Tuzani ne budu tako ubjedljivi na vrhu, već se ta razlika ,,istopila“ na šest bodova u odnosu na Jedinstvo, odnosno devet u odnosu na Bokelj, koji ima i meč manje. I, baš kada je Dečić napravio reakciju u Spužu protiv Drezge – sve je stalo.

Za Tuzane možda i teže nego za ostale, jer su Tuzi bili u totalnom karantinu.

“Jasno je da nas je korona virus poremetio. Uticao je na sve, pa i na naš fudbal. Nakon što smo bili u karantinu i nemogućnosti da treniramo, bili smo jako srećni kada smo konačno imali mogućnost da se vratimo obavezama, pa makar i u grupama”, ističe Ivan Mijušković, univerzalac Dečića.

Dečić je sjajnim partijama jasno pokazao da je prvi favorit za osvajanje prvog mjesta i da želi povratak u Prvu ligu. Nakon pauze i karantina ambicije su iste, iako će biti specifičan nastavak sezone u Drugoj ligi.

“Imamo zalihu od šest bodova najbližem pratiocu Jedinstvu, te Bokelju sa kojim nastavljamo šampionat. Ne smijemo se opuštati, to smo vidjeli i protiv timova iz donjeg dijela, kao što su Otrant i Lovćen. Posebno ne sada, jer imamo 14 kola do kraja uz jedan žestoki ritam utakmica koji treba da se završi 28. Jula. Biće pakleno, ali zajedno smo skoro mjesec. Ne znam koliko je to adekvatno da se igrači spreme, jer ova situacija sa koronom je na neki način uticala na svakoga, ali iskreno se nadam da ćemo nastaviti u onom ritmu i da ćemo zadržati prvo mjesto”, jasan je Mijušković.

Nekadašnji kapiten Mladosti, koji je promijenio nekoliko klubova, igrao dugo kroz Prvu ligu, sada će pokušati da se sa Tuzanima domogne elite.

“Želimo da se izborimo za Prvu ligu, jer smatram da klub Dečić, koji je sada organizovan i stabilan klub koji ima jasan cilj, to zaslužuje. Vjerujem da Dečić ima kapaciteta da igra zapaženu ulogu, tako da je bitno ono što smo napravili tokom većeg dijela sezone sada krunišemo”,naglasio je Mijušković.

Očekuje nastavak saradnje

Ivanu Mijuškoviću na kraju sezone ističe ugovor, ali će po svemu sudeći ostati u Tuzima.

“Ugovor mi istice na kraju sezone, ali se nadam produžetku saradnje. Standardno igram, sve zaista u klubu funkcioniše maksimalno, tako da sam zaista zadovoljan i nijesam ni razmišljao o promjeni sredine, već vjerujem da ću ostati u Dečiću”, naglasio je Mijušković.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here