Ukoliko se Serija A nastavi, igraće se po novim pravilima!

0

Nakon nekoliko nedelja mukotrpne borbe s pandemijom koronavirusa, Italija polako počinje da se oporavlja, a to ujedno i znači sve glasnije spominjanje povratka Serije A.

‘Calcio’ se ne igra od sredine marta, a posljednje informacije javljaju da bi Serija A mogla da se nastavi do kraja maja.

Čelnici italijanskog prvenstva svakodnevno vode polemike o datumu kada bi sezona mogla da se nastavi, a ukoliko se to dogodi vidjećemo jednu novost.

Naime, jedan od najčitanijih italijanskih sportskih listova, Corriere dello Sport, tvrdi da sudije insistiraju na posebnom nizu pravila zbog njihove zaštite, a to znači da bi u nastavku prvenstva bila ukinuta VAR tehnologija.

Razlog? Oko VAR-a je zaposleno mnoštvo ljudi, koji moraju da putuju komercijalnim prevozom, i nemaju apsolutno nikakvu zaštitu od virusa. Ali, nije samo to problem.

VAR prostorije u kojima borave „ljudi u crnom“ su veoma skučene i time bi bila narušena svaka mjera vezana za socijalno distanciranje.

Mišljenja fanova su podijeljena. Teško je reći koliko je korektno da se prvenstvo igra 26 kola po jednim, a onda preostalih 12 po drugim pravilima…

Međutim, sudije su odlučne u svojim zahtjevima, a očito je da će Savez biti prisiljen da VAR isključi iz nastavka sezone.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here