Uprava Mladosti srušila snove klinaca

0

Sama pomisao da je jedna fudbalska generacija raspuštena je za svaku osudu, a način na koji je to uradio aktuelni šampion Crne Gore je sramotan i nepromišljen Mladost u proljećnjem dijelu sezone neće imati pjetliće, klince 2004. godište i mlađe, koji su u jesenjem dijelu nastupali u Srednjoj regiji!

“Djeco, možete kući, ova ekipa više ne postoji”, poručila je kratko i jasno uprava “romantičara” klincima i njihovim roditeljima.

“Odveli smo djecu na trening, sve je bilo normalno, da bi nas nakon treninga dočekao šok uplakana lica naših klinaca i nemogućnost da im objasnimo o čemu se radi”, požalilo nam se više roditelja dječa ka dojučerašnjih članova “romantičara”.

Na najbolniji način djeci su srušeni snovi, a čelnici Mladosti pokazali su nezrelost “fabrika” je zatvorena, a prve fudbalske i životne korake oko tridesetak dječaka moraće da nastavi na nekoj drugoj adresi.

“Konačan stav kluba ne postoji. Sve mlađe generacije Mladosti su trenutno na odmoru do 1. februara”, nije želio da prizna činjenično stanje direktor omladinske škole Mladosti Nikola Sekulić.

Nijesu samo djeca ostala bez kluba, mjesta za druženje i treninge, bez posla je ostao i njihov vođa trener Vasko Dulović. Dugogodišnji trener mlađih kategorija u klubu dobio je otkaz nakon sezone u kojoj su njegovi izabranici u konkurenciji 14 timova 11. na tabeli sa učinkom od tri pobjede, remijem i devet poraza.

“Nismo zadovoljni rezultatima pjetlića, nisu na nivou renomea kluba koji je aktuelni omladinski i jesenji kadetski šampion, pa smo odlučili da promijenimo trenera”, rekao je Sekulić.

Loši rezultati, činjenica da uprava i trener već duži vremenski period nisu na istim talasnim dužinama sve to ne može da bude opravdanje za ovaj potez čelnika Mladosti. Ispaštaju najmlađi, oni koji su možda trebali da budu budućnost aktuelnog prvaka zemlje.

Mladost je u posljednjih nekoliko godina važila za jedan od najbolje organizovanih klubova u Crnoj Gori stigli su i rezultati, trofeji, dobre partije u Evropi… Dosta je bilo stvari za pohvalu, ali za ono što je urađeno djeci nema opravdanja.

Srednja regija: Obaviješteni smo da više neće igrati

A da je Mladost definitivno odlučila da rasformira generaciju 2004. dobili smo potvrdu i iz Srednje regije ogranka Fudbalskog saveza Crne Gore koji brine o takmičenjima najmlađih kategorija.

“Mladost nas je obavijestila da se generacija 2004. godište neće takmičiti u proljećnjem dijelu takmičarske 2016/17 sezone. Insistirali smo da nam odluku dostave napismeno, rečeno nam je da se čeka potpis direktora kluba Veselina Šipčića”, kaže za Dnevne novine Momo Saveljić, generalni sekretar Srednje regije, koji će tek nakon toga moći da govori o eventualnim kaznama za romantičare.

“Potencijalna novčana kazna je 800 eura uz zabranu napretka u veći stepen takmijčenja za pomenutu generaciju pjetlića”, ističe Saveljić.

Izvor: Dnevne novine