Utješna nagrada za Belgijance: Menije i Azar srušili Englesku u borbi za treće mesto [VIDEO]

0

Belgija – Engleska 2:0 (1:0)
4’ Menije, 82’ Azar

Fudbaleri reprezentacije Belgije savladali su danas na stadionu u Sankt Peterburgu selekciju Engleske i tako osvojili treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Belgijanci su kao blagi favoriti ušli u današnji duel sa Engleskom i to se ispostavilo kao tačnim već posle četiri minuta igre. Odličnu kontru Belgije u kojoj su u finišu učestvovali Romelu Lukaku i Naser Šadli, realizovao je desni bek Toma Menije koji je ispratio akciju sa lijeve strane.

Nakon toga, Belgijanci su malo spustili loptu i tražili šansu preko svog najjačeg oružja – kontranapada. Često su pokušavali i uspijevali da priprede golu Džordana Pikforda, ali nisu bili dovoljno precizni u pojedinim trenucima. Uz to, treba pohvaliti golmana ,,gordog albiona” koji je spriječio ubjedljiviji poraz Engleske.

Englezi su pokušavali poslije prekida, ali najbolja šansa za izjednačenje nije došla na njihov karakterističan način. Sjajan solo prodor Erika Dajera koji je uspio loptu da prebaci preko Tiboa Kurtoe, sprečio je Tobi Aldervereld uklizavanjem na gol liniji.

U 82. minutu, Eden Azar koristi pas Kevina de Brujnea i sa lakoćom rešava situaciju ,,oči u oči” sa Pikfordom za utješno slavlje Belgijanaca.

I pored toga što su završili kao trećeplasirani, ovo je najveći uspjeh u istoriji reprezentacije Belgije na Svjetskim prvenstvima.

Advertisements