Vučelić: Priča sa Asanom čista prevara, imao dogovor sa drugim klubom

0

Predsjednik FK Partizan Milorad Vučelić oglasio se povodom događaja od prije nekoliko dana koji je potresao, ne samo crno-bijele, već i čitavu domaću fudbalsku javnost.

Naravno, u pitanju je prekid saradnje Takume Asana sa Partizanom, zbog neisplaćenih zarada. Kako kaže Vučelić, za tako nešto nema pravnih osnova i navodi da je posrijedi očigledno dogovor Asana sa nekim drugim klubom.

– Cijela ta priča sa Asanom je čista prevara! Pretpostavljam da se radi o dogovoru Japanca sa nekim klubom koji želi da ga angažuje, a po svemu je potpuno jasno da on nije imao nijedan osnov ni po našim, ni po zakonima UEFA, da uradi to što je uradio. U svemu ovome je po slovu ugovora nadležan i naš sud – izjavio je Vučelić za ,,Večernje novosti“.

Prvi čovjek Partizana uveren je da jedna zaostala plata ne može da bude razlog za takvu odluku Asana i demantuje da je klub htio da proda Japanca u Ujedinjene Arapske Emirate protiv njegove volje.

– Nije postojala nijedna konkretna ponuda iz Emirata, bilo je samo interesovanja. Pre će biti da je posredi „kovid plata“ umanjena za pedeset odsto, s kraja prošle sezone, na šta on nije pristao. Kada je u pitanju kašnjenje, ne postoji nijedan pravni osnov, a i da je postojalo tako nešto on je morao da pošalje upozorenje klubu 15 dana ranije, što nije učinio. Dešava se i u Interu da plate dugo kasne, pa je taj klub osvojio titulu u Italiji. Očigledno je trenutno prisutan neki svojevrsni „stampedo“ protiv Partizana – kaže Vučelić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here