Vučeliću ponesi kvalitetne tompuse i uživaj

0

Radnik je određen za domaćina finalne utakmice Kupa Srbije, a nakon što je Partizan izrazio nezadovoljstvo i zatražio da meč bude odigran na drugom stadionu stigao je odgovor iz Surdulice.

Radnik je neprijatno iznenađen nesportskom inicijativom iz Humske.

– FK Radnik iz Surdulice je neprijatno iznenađen nesportskom inicijativom rukovodstva FK Partizan da se finale Kupa Srbije između Partizana i Mladosti zakazano za srijedu 23. maj, ne održi na stadionu u Surdulici.

Superliga Srbije nosi ovakav naziv upravo zato što ravnomjerno reprezentuje sve sportske klubove u tom rangu takmičenja, bez obzira iz kog dela Srbije dolaze. Zato koristimo ovu priliku da podsjetimo upravu Partizana da je Surdulica sastavni dio Republike Srbije.

U Surdulici se za svaku utakmicu traži karta više, dok takozvani “veliki klubovi” ne mogu ni trećinu svojih kapaciteta da popune. Na predstojećoj utakmici neće manjkati ni iskrenih navijača, jer naša djeca u južnoj Srbiji vole pravi fudbal i vatreno navijaju.

Moguće je da kapacitet broja mjesta na tribinama nije po mjeri gospode iz Beograda, ali smo ubijeđeni da takvo mišljenje ne dijele istaknuti ljubitelji fudbala. Nema razloga za frustracije, jer finale Kupa se neće igrati na livadi, već na stadionu evropskog ranga. Zato pozivamo gospodina Milorada Vučelića da ponese kvalitetne tompuse u Surdulicu i da se prepusti sportskom uživanju u najljepšem regionu Srbije. Iskreno vjerujemo da ima sportskog i društvenog života i izvan beogradskog “kruga dvojke”, Senjaka i Dedinja.

Podsjećamo sportsku javnost da gospodin Vučelić nije imao primedbi na kapacitet stadiona od 4.000 mesta kada su meč finala igrali Partizan i Javor u Gornjem Milanovcu, ali zato sada smatra da Radnik nije dostojan domaćin sa kapacitetom od 5.000 mjesta na tribinama, čime se direktno omalovažavaju svi ljubitelji fudbala iz južne Srbije.

FK Radnik je sa ponosom prihvatio da bude domaćin prestižnog finala, dostojni smo da preuzmemo takvu ulogu, jer su nas za to sve ove godine kvalifikovali fer i sportska igra, navedeno je u saopštenju kluba iz Surdulice.