Vukadinović: Puno stvari treba da se poklopi za dobar transfer našeg fudbalera

0

Bivši crnogorski internacionalac, a sada fudbalski menadžer, Dejan Vukadinović za portal CG Fudbal je govorio o svojoj igračkoj karijeri, ali i poslom kojim se odnedavno bavi.

foto: Privatna arhiva

Vukadinović je tokom svoje igračke karijere promijenio veliki broj klubova, a najdublji trag je ostavio u mađarskom fudbalu.

On tokom igračke karijere branio boje Budućnosti, OFK Beograda, Vojvodine, Fortune iz Dizeldorfa, Niređihaze, Diosđera, MTK iz Budimpešte, Viktorije Žižkov.

Karijeru je okončao na Tajlandu braneći boje Čainata.

– Imao sam odličnu fudbalsku karijeru i gotovo da nema za čim da žalim. Igrao sam sa igračima poput Miloša Krasića i Milana Jovanovića da ne navodim strance sa kojima sam dijelio svlačionicu kao igrač. Najljepše godine fudbalske karijere sam proveo u Mađarskoj i pored dobrih ponuda koje sam imao u datim situacijama ostajao sam u Mađarskoj. Dva puta sam biran za najboljeg stranca lige tako da taj period pamtim po sjajnim stvarima – govori Vukadinović.

Kao menadžer sarađivao je sa igračima iz Crne Gore, ali kako kaže jako je teško naše igrače plasirati na azijsko tržište.

– U menadžerske vode sam uplovio sasvim slučajno. Svakako je mnogo bolje i lakše biti fudbaler. Da bi napravili transfer nekog igrača iz Crne Gore mnogo stvari mora da se poklopi. Tržište u Aziji je takvo da naši igrači nisu na cijeni, ali ja se borim da im pomognem oko transfera. Našim igračima je jako teško da se adaptiraju na taj način života i igranja kakav je u Aziji – zaključio je Vukadinović.