Žarko Burić i zvanično na čelu FK Budućnost

0

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora FK Budućnost za predsjednika ovog odbora jednoglasno je izabran Žarko Burić, vlasnik Normal Company, saopšteno je iz podgoričkog kluba. 

buric

Na predlog novoizabranog predsjednika, za izvršnog direktora kluba jednoglasno je izabran Velibor Bošković, ekonomista iz Podgorice.

„Izborom Upravnog odbora, zatim predsjednika i izvršnog direktora, klub je dobio novo rukovodstvo koje će se u narednom periodu posvetiti organizacionoj i finansijskoj konsolidaciji ali i razvoju kluba.  Odluke donešene na današnjoj sjednici Upravnog odbora nastavak su napora Glavnog grada i Normal Company u cilju unapređenja upravljanja klubom koji je u prethodnom periodu ostvario značajne sportske rezultate uprkos brojnim problemima. 

Nova uprava kluba je na današnjoj sjednici izrazila spremnost da doprinese razvoju Fudbalskog kluba Budućnost kroz unapređenje infrastrukture kluba, zatim organizacije moderne škole fudbala, te angažovanja stručnjaka koji bi trebali da doprinesu ostvarenju vrhunskih sportskih rezultata.

Fudbalski klub Budućnost zaslužuje da bude prepoznat kao jadan od najozbiljnijih i najuspješnijih sportskih kolektiva u Crnoj Gori ali i u regionu, pa je zadatak nove uprave da ostvari visoko postavljene ciljeve“, ističe se u saopštenju FK Budućnost.

Podgorički klub bio je više od godinu bez uprave, s obzirom da su prošlog ljeta ostavke podnijeli tadašnji rukovodioci Bojan Šarkić i Nikola Jovanović.

cdm.me