Završena posjeta u Zagrebu

0

Studijska grupa crnogorskih trenera završila je studijsku posjetu GNK Dinamo iz Zagreba, gdje je pratila rad omladinske škole slavnog hrvatskog kluba.

Tokom minule sedmice, treneri koji rade sa mlađim kategorijama u crnogorskim klubovima, upoznali su se sa sistemom rada koji primjenjuju njihove kolege iz Dinama. Naši treneri su, osim praćenja trenažnog procesa u omladinskoj školi zagrebačkog kluba, imali priliku i da odgledaju tri utakmice Evropskog prvenstva za kadete koje se održava u Hrvatskoj.

– Moram istaći da smo naišli na izvanredan doček od strane trenera i na fenomenalno organizovan klub na svim nivoima. Treneri omladinske škole zagrebačkog kluba, čije smo treninge posmatrali pretnodne sedmice, bili su više nego raspoloženi da odgovore na sva pitanja koja su im prije i posle treninga postavljali naši treneri. Planirali smo da tokom ove studijske posjete posmatramo treninge kadetske i omladinske ekipe zagrebačkog kluba, ali kako smo gotovo čitav dan provodili na stadionu Maksimir, imali smo priliku da odgledamo i treninge sa U10, U12 i U14 ekipama, rad sa B ekipom ali i tri treninga iz sedmičnog mikrociklusa seniorske ekipe Dinama… Kako je Hrvatksa domaćin Evropskog prvenstva za kadetske selekcije imali smo priliku da odgledamo i tri utakmice završnog turnira kontinentalnog šampionata, rekao je Mojaš Radonjić, predsjednik Udruženja fudbalskih trenera.

Radonjić je izrazio nadu da će naši treneri moći da primijene određena saznanja stečena tokom studijeske posjete Dinamo u svakodnevnom radu.

– Analizirajući dešavanja tokom našeg boravka u Zagrebu vjeruje da će znanja stečena tokom ove studijske posjete biti od izuzetnog značaja za naše trenere. Imali smo priliku da vidimo kako je organizovan jedan ozbiljan klub, kako se odvija trenažni proces u takvim uslovima i nadam se da će određena znanja stečena tokom ove studijske posjete naši treneri moći da primijene u uslovima u kojima svakodnevno rade. Takođe, vjerujem da će naši treneri, nakon svega što su imali priliku da vide i čuju, samostalno još više raditi na edukaciji kako bi podigli nivo treninga i igre u mlađim kategorijama crnogorskih klubova, zaključio je Radonjić.

izvor: fscg.me