Zimski prelazni rok – Ocjene

0
foto: D. Kandić

Juče je okončan zimski prelazni rok u crnogorskom fudbalu.

foto: D. Kandić
foto: D. Kandić

Kao i svaki prethodni i ovaj su obilježile brojne promjene u igračkim kadrovima naših prvoligaških ekipa.

Ocijenićemo učinak klubova 1.CFL na zimskoj „pijaci“.

FK BUDUĆNOST 6,5 – Budućnost u nastavk šampionata ulazi sa istim snagama sa kojima je ubjedljivo osvojila jesenju titulu. Njima su pridodati povratnici Darko Nikač i Janko Simović i biće pravo čudo ako Podgoričani ne osvoje titulu.

FK MLADOST 5,5 – „Romantičari“ su začajno izmijenili sastav u odnosu na prvi dio sezone. U ekipi više nema Adrovića, Igumanovića, Pejovića, Vlaisavljevića. Njihov odlazak bi trebalo da nadoknade novajlije Ivanović, Masaši i Knežević.

FK DEČIĆ 6,5 – Čini se da je tim Dečića jači u odnosu na prvi dio šampionata. Otišli su Gardašević, Mijušković i Spasić, a došli su igrači koji će sigurno igrati značajnu ulogu u ekipi iz Tuzi. O Dušanu Nestoroviću ne treba trošiti riječi, a uz njega tu su Prebiračević, Jamali, Lukaš i Krstović.

OFK PETROVAC 7 – Veoma dobar posao u ovom prelaznom roku napravio je Petrovac. Dovođenje Igora Burzanovića, Tomkovića, Pepića i Vučinića garantuje da će se „pod Malim brdom“ igrati dobar fudbal. Ukoliko trener Nedović pojačanja uklopi sa aktuelnim igračkim kadrom Petrovčani će biti „tvrd orah“ za svakoga.

FK SUTJESKA 6,5 – Nikšićani su doveli nekoliko iskusnih igrača poput Boškovića i Zonjića. Otišao je dugogodišnji kapiten Nikolić, a tim Nebojše Jovovića sigurno ima kvaliteta za izlazak u Evropu. Plavo-bijeli su kvalitetno odradili pripreme i biće kandidat za izlazak u Evropu.

FK ZETA 6 – Tek u posljednja dva dana prelaznog roka Zeta je dobila dva pojačanja. Božović i Kalezić su jedine navajlije u redovima Zete koja je ove zime ostala bez Miloša Krkotića, Šalete Kordića i Stevana Živkovića. Golubovčani imaju jedan od najmlađih timova u ligi i čini se da teško mogu do Evrope.

FK RUDAR 8 – Pljevljaci su, čini se, najbolje trgovali ove zime. U Pljevlja su stigla dva povremena reprezentativca Crne Gore, kao i par veoma kvalitetnih igrača. Mijušković, Janković, Božović, Kovačević su imena koja bi u svom timu poželio svaki trener. Pljevljaci nakon lošeg starta sezone sa sadašnjim igračkim kadrom mogu do Evrope.

OFK GRBALJ 6 – Čini se da i Grbalj u proljećni dio sezone ulazi jači u odnosu na jesenji. Dovedeno je par provjerenih pojačanja koja će treneru Đuretiću omogućiti da ima konkurentan tim. „Trikolori“ žele opstanak bez baraža i čeka ih težak posao.

FK ISKRA 7 – Dovođenjem nekoliko odličnih igrača Danilovgrađani su konkurentima jasno stavili do znanja da pitanje opstanka žele što prije riješiti. Iskra ima tim koji po imenima sigurno ne pripada donjem dijelu tabele. Ambicije kluba su mnogo veće od aktuelne pozicije na tabeli, a na igračima je da opravdaju očekivanja.

FK BOKELJ 6 – Kotorani su imali svega par promjena u ekipi. Čini se da će upravo Bokelj voditi žestoku borbu za opstanak jer neaktivnost na tržištu uz nešto lošiji bodovni saldo ne garantuju miran san „Beštijama“.

FK LOVĆEN 7 – Iako u značajnom bodovnom zaostatku Cetinjani imaju čemu da se nadaju ovog proljeća. Uprava kluba je na vrijeme reagovala i dovela izuzetno dobra pojačanja. Ekipa je odlično igrala tokom pripremnog perioda i ako ta izdanja prenese i u nastavak šampionata Lovćen će se brzo naći van opasne zone. No to sigurno neče biti nimalo lako pa će navijači cetinjskog kluba sa zebnjom pratiti prvih par kola drugog dijela šampionata.

FK JEDINSTVO 5 – Čini se da su Bjelopoljci ostali prvi kandidat za ispadanje i nakon što jeokončan ovaj prelazni rok. U Bijelo Polje su stigla svega četiri nova igrača, a otišlo ih je čak 13. Bilo bi pravo čudo pa da Jedinstvo sa ovakvim igračkim kadrom obezbijedi opstanak.

Kompletan bilans prelaznog roka pogledajte OVDJE.