Danas žrijeb za Ligu nacija

0

U drugom izdanju UEFA Lige nacija selekcija Crne Gore takmičiće se u ligi C…

Žrijeb grupa za drugo izdanje UEFA Lige nacija, na kojem naša najbolja selekcija čeka protivnike u Ligi C, održaće se sjutra u centru Beurs van Belrage u Amsterdamu sa početkom u 18:00 časova.

„Hrabri sokoli“ će i u drugom izdanju UEFA Lige nacija nastupati u Ligi C i na sjutrašnjem žrijebu biće izvučeni iz prvog šešira u kojem se još nalaze selekcije Grčke, Albanije i Gruzije.

Potencijalni protivnici našeg tima iz drugog šešira su reprezentacije Sjeverne Makedonije, Kosova, Bjelorusije i Kipra, dok iz trećeg šešira za protivnika „sokoli“ mogu dobiti nacionalne timove Estonije, Slovenije, Litvanije i Luksemburga. Potencijalni rivali Crne Gore iz četvrtog šešira su selekcije Jermenije, Azerbejdžana, Kazahstana i Moldavije.

Pobjednici četiri grupe Lige C izboriće plasman u Ligu B narednog izdanja UEFA Lige nacija. S obzirom da Liga D UEFA Lige nacija broji samo dvije grupe, o dva tima koji će na kraju takmičenja ispasti iz Lige C odlučiće se putem baraža. Izuzetno, ukoliko timovi koji učestvuju u baražu za popunu Lige D izbore mjesto u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2020. godine u Ligu D automatski ispadaju selekcije koje na kraju UEFA Lige nacija zauzimaju 47. i 48. mjesto .

U Ligi A takmičiće se selekcije Portugala, Holandije, Engleske, Švajcarske, Belgije, Francuske, Španije, Italije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Danske, Švedske, Hrvatske, Poljske, Njemačke i Islanda.

U Ligi B nastupiće nacionalni timovi Rusije, Austrije, Velsa, Češke, Škotske, Norveške, Srbije, Finske, Slovačke, Turske, Republike Irske, Sjeverne Irske, Bugarske, Izraela, Mađarske i Rumunije.

U Ligi D takmičiće se sedam reprezentacija i to su Gibraltar, Farska Ostrva, Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta i San Marino.

Mečevi UEFA Lige nacija igraju se u septembru, oktobru i novembru tekuće godine u sljedećim terminima:
1. kolo: 3. – 5. septembar
2. kolo: 6. – 8. septemba
3kolo: 8. – 10. oktoba
4. kolo: 11. – 13. oktoba
5. kolo: 12. – 14. novembar
6. kolo: 15. – 18. novembar

Finalni turnir (Liga A): 2. – 6. jun 2021.

Baraž: 24, 25, 28. i 29. mart 2022.