Gradiće se Nacionalni stadion!

0

Fudbalska reprezentacija Srbije dobiće Nacionalni stadion, potvrdio je ministar finasija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali.

Radovi na novom objektu započeće do kraja 2018. godine, a za lokaciju je izabrana Ostružnica.

Projektantska kuća “Fenvik Iribaren” dobila je “tender”, a stadion će imati 60 hiljada mjesta i podsjećaće na objekat na kojem igraju fudbaleri španskog Espanjola. Stadion će biti po svim svjetskim standardima i na njemu će moći da se igraju veliki mečevi pod okriljem FIFA i UEFA.

– To nije samo izgradnja stadiona, već ulaganje u sportsku infrastrukturu. Nema razloga da Srbija ne bude domaćin nekog evropskog ili svjetskog prvenstva. Tako ćemo zemlju promovisati na ljepši način i privući turiste. Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda. S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i finalne utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kojem mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA, kako bi u nekom trenutku Beograd bio domaćin finala dva najveća fudbalska takmičenja, kao što je u Skoplju bila organizovana utakmica Superkupa u kojem su igrali najbolji klubovi na svijetu, Real Madrid i Mančester junajted, rekao je ministar finasija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, a prenijele Novosti.

Advertisements