Kandidat za trenera Budućnosti nije iz CG

0

Sportski direktor i privremeni šef stručnog štaba FK Budućnost Zvezdan Milošević saopštio je da razgovara sa potencijalnim kandidatom za trenera podgoričkog kluba, koji nije državljanin Crne Gore, prenosi RTCG.ME.

On je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) rekao kako se nada da će Plavi uskoro dobiti novog šefa stručnog štaba, kako bi uskoro krenuli u nove pobjede.

Nadam se da ćemo brzo dobiti novog trenera, najdalje tokom sljedeće nedjelje. Ova nedjelja je isključena iz praktičnih razloga. Ja vodim razgovor s osobom koja je aktuelni kandidat. U ovom trenu praktički sve to nije moguće riješiti do utakmice sa Zetom, tako da smo usmjereni na ekipu i ovo što se dešava i na što možemo da utičemo“, rekao je Milošević, uz napomenu da stručnjak s kojim pregovara nije iz Crne Gore.

Miloševićeve ambicije su, kako je rekao, vezane na FK Budućnost.

Da ostvarim bolju saradnju sa igračima i pokušam da ih usmjerim i, koliko god budem mogao, prenesem moj način razmišljenja i karakter na njih. Dugoročno, moje ambicije su vezane sa ambicijama cijelog Upravnog odbora, odnosno FK Budućnost, da vratimo neki stari sjaj koju je Budućnost imala i koju zaslužuje“, kaže Milošević.

To je, međutim, dugotrajan posao, ali postoji dovoljno energije da će moći da se doprinese u toj mjeri, kako bi iz svega izašli kao pobjedinici.

Nadamo se da možemo da ostvarimo još bolje rezultate, da budemo bolji u našoj ligi, da budemo spremni za Evropi, da igramo atraktivniji fudbal, da zadovoljimo ukuse svih navijača, da nam više navijača dolazi na stadione, jer stadioni, nažalost, zjape prazni“, kaže sagovornik.

U crnogorskom fudbalu ima potencijala, ali je jedno imati talenat: “Na sve to slijedi red, rad, disciplina“.

Atmosfera uoči utakmice sa Zetom je, kaže Milošević, pozitivna.

Pokušao sam da atmosferu zadržim i da fokus i koncentraciju okrenem na prave stvari. Stvoreni su uslovi da nastavimo u istom ritmu što se tiče i rezultata i igre, kako se ne bi osjetila turbulentnost koja se dešava“, zaključio je Milošević.