Navijači Srbije „ponizili“ svoje ljubimce po povratku iz Katara

0
foto fss

Fudbalska reprezentacija Srbije vratila se iz Katara u Beograd. Razočarenje je ogromno jer su očekivanja bila mnogo veća od napravljenog, a da navijači nisu zadovoljni pokazatelj je i mali broj njih koji je dočekao Orlove.

Svjetsko prvenstvo u Kataru u Srbiji je čekano s velikom euforijom i nestrpljenjem, no sada je sve splasnulo.

Mnogi su smatrali Orlove favoritima iz sjene zbog velikog broja igrača u najboljim evropskim ligama, a naročito u Seriji A.

Takođe, u kvalifikacijama za Mundijal pokazali su veliku homogenost i timski duh, a sve je okrunjeno onom velikom pobjedom u Lisabonu protiv Portugala koja im je i donijela direktan plasman u Katar, a Cristiana i društvo poslala u baraž.

Pripreme su također tekle kako treba, a okrunjene su uvjerljivom pobjedom u Manami protiv Bahreina u generalci pred put u Katar.

U Kataru loš početak, ali ništa neočekivano. S druge strane je bio Brazil i ubilježen je poraz od 2:0.

Sve je još uvijek bilo u rukama Piksija i njegovih izabranika. Vodili su 3:1 protiv Kameruna koji je izjednačio na 3:3 i tada su krenuli problemi.

Iako su imali još jednu meč loptu protiv Švicarske (uz poklapanje rezultata utakmice Kamerun – Brazil), narušena je atmosfera u taboru Srbije.

Pojavile su se priče o navodnom seks skandalu između Dušana Vlahovića i supruge njegovog saigrača Rajkovića, koje su kasnije demantovane.

Uslijedila je utakmica sa Švicarskom i poraz od 3:2 nakon preokreta, te je tako Srbija završila nastup u Kataru sa samo jednim bodom, a mnogi su najavljivali i eventualnu borbu za titulu prvaka svijeta.

Zanimljivo, reprezentacija Srbije ušla je u istoriju na ovom Svjetskom prvenstvu.

Naime, po prvi put u istoriji desilo se da grupu osvoji reprezentacija koja je dala najmanje golova (Brazil, 3 gola), a da posljednja bude selekcija s najviše postignutih golova (Srbija, 6).

To samo govori da je odbrana Srbije slabiji dio tima od napada i da na tome Piksi i stručni štab moraju raditi u narednom periodu. 

Koliko je raspoloženje javnosti u Srbiji splasnulo kada je reprezentacija u pitanju, pokazuje i to da je Orlove jako mali broj navijača dočekao u Beogradu po povratku iz Katara.

Kako pišu mediji u Srbiji, vrlo malo je navijača dočekalo Orlove, a Dušan Vlahović je pokazao vaspitanje i nikom nije uskratio priliku da se fotografiše s njim.

Ono što sada slijedi jesu kvalifikacije za EURO koje počinju u martu 2023. godine, a cilj Srbije je da po prvi put nastupi na ovom takmičenju. 

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here