Nekadašnji CG selektor otkrio: Dešan napušta Francusku!

0

Nekadašnji selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Faruk Hadžibegić ističe da će selektor Francuske Didije Dešan napustiti tu funkciju nakon Mundijala u Kataru.

“Mislim da Dešan ide nakon SP. U francuskoj javnosti se uveliko priča da je to već dogovoreno i da bi bilo ogromno iznenađenje da ostane na selektorskoj poziciji i nakon ovog Mundijala. Zinedin Zidan je čovjek za kojeg se već kaže da je dogovorio sve sa predsjednikom Saveza”, rekao je Hadžibegić.

Ima svoje favorite pred polufinalne duele Francuska – Maroko i Hrvatska – Argentina.

“Nije me iznenadio plasman Hrvatske u polufinale. To je apsolutno zasluženo. U polufinalu je sve moguće, protiv jake Argentine, koja ako izdvojimo Mesija, nije bolja reprezentacija od Hrvatske. Slikovito, mislim da je 51 odsto na strani “gaučosa”, a 49 odsto za Hrvatsku. I navijaću za Hrvatsku”, rekao je Hadžibegić.

A Francuska – Maroko?

“Ja sam od onih koji misle da je reprezentacija Francuske daleko najbolja na svijetu. Trenutni skup igrača koji na raspolaganju ima selektor Dešan je jedan od najboljih u istoriji fudbala. To je zaista nevjerovatno koliki broj kvalitetnih igrača imaju. Francuska je veliki favorit. Maroko možda može kroz taj voljni momenat da napravi probleme Francuzima, kao što je to napravio Španiji. Taktički su Marokanci vrlo dobri i imaju disciplinu u igri”, dodao je Hadžibegić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here