Šta će biti sa Superligom?

0

Dok pojedine evropske lige najavljuju povratak na teren i nastavak šampionata pomalo stidljivo se nagovještava i nastavak sezone u Linglong Superligi Srbije.

Kako sada stvari stoje šampionat kod komšija bi mogao da se nastavi početkom juna, s tim da bi svi klubovi dobili tri nedjelje da se koliko, toliko pripreme za završetak sezone.

Kako je prenio Hotsport, najrealnije je očekivati da Superliga bude nastavljena prvih dana juna, međutim u ovom trenutku postoje ozbiljne razlike u stavovima oko načina odigravanja preostalih utakmica.

Dio klubova iz Superlige i Prve lige Srbije smatra da sezonu treba završiti kako je i planirano, odnosno potrebno je da budu odigrane sve utakmice, uključujući i plej-of, na svaka tri dana. To bi značilo da učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja praktično ne bi imali predah uoči početka nove sezone.

Sa druge strane, dio klubova smatra da je dovoljno da budu odigrana preostala četiri kola bez plej-ofa, s obzirom da je borba za titulu praktično riješena, a da su ta četiri kola dovoljna da riješe dilemu oko učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here