SVAKA ČAST: Dinamo izbacio Murinjov Totenhem

0

Dinamo Zagreb – Totenhem 3:0 prvi meč 0:2
Oršić 62′,83′,106′

Zagrebački Dinamo napravio je pravi podvig plasmanom u četvrtfinale Lige Evrope.

Ovaj uspjeh je veći, ne samo što je eliminisan engleski Totenhem, već što su “modri“ stigli i prestigli minus od dva gola iz Londona.


Za to im je trebalo 120 minuta, a trijumf nad četom Žozea Murinja potpuno je zaslužen. Posle prvog poluvremena malo ko je mogao da pretpostavi šta će se sve događati u glavnom gradu Hrvatske. Imao je Dinamo dvije dobre prilike preko Petkovića i Majera, ali su i “pjevci“ prijetili. U drugih 45 minuta počele su da se dešavaju uzbuđenja isključivo pred golom gostiju. Posle nešto više od sat vremena igre Mislav Oršić je postigao prelijep gol, koji ni dva Lorisa nisu mogla da spriječe, i Dinamo je poveo. Shvatili su “sparsi“ da je vrag odnio šalu, ali nikako nisu uspijevali da povežu svoje redove. Kazna je uslijedila u 83. minutu, kada je ponovo Oršić pogodio za 2:0 i anulirao prednost Totenhema iz prvog meča, ostvarenu golovima Harija Kejna.

Igrali su se produžeci, a ključan je bio 106. minutu i, još jednom, sjajni Mislav Oršić. Napadač Dinama je po treći put savladao Lorisa i otvorio put svom timu ka četvrtfinalu. U posljednjih desetak minuta igralo se ispred gola domaćina, imao je Totenhem i dvije sjajne šanse, ali se u tim momentima istakao golman “modrih“ Livaković.


Ovo je pobjeda i Damira Krznara, koji je prije par dana preuzeo klupu Dinama umjesto Zorana Mamića koji je osuđen na zatvorsku kaznu.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here