Tragedija na treningu: Preminuo fudbaler

0

U tragičnom događaju koji je potresao fudbalsku zajednicu, Giljermo Denis Beltran, talentovani kolumbijski fudbaler Real Santa Cruza, preminuo je u 24. godini života tokom treninga svog kluba u Boliviji. Kako je saopšteno iz kluba, uzrok smrti bio je zastoj disanja, nakon što je Beltran iznenada osjetio mučninu i kolabirao na terenu.

Uprkos brzoj reakciji klupskih ljekara i hitne pomoći, pokušaji reanimacije nisu urodili plodom, a Beltran je preminuo na putu do bolnice. Ovaj tragični događaj ostavio je njegove saigrače i cjelokupnu fudbalsku zajednicu u dubokoj tuzi.

Adolfo Sorija Galvaro, direktor Real Santa Cruza, izjavio je da je Beltran trenirao kao i obično prije nego što se iznenada srušio. “Pokušali su da ga reanimiraju, ali je preminuo dok su ga premještali u bolnicu”, rekao je Galvaro, prenoseći duboku tugu koju osjeća cijeli klub.

Beltran, koji je svoju karijeru nastavio u Santa Cruzu nakon prelaska iz paragvajskog Rubio Nua prošle godine, ostavio je trag u srcima svojih saigrača, a njegov nenadani odlazak ne samo da je šokirao klub, već je potresao i širu sportsku zajednicu, podsjećajući na krhku prirodu života.

Real Santa Cruz, zajedno sa cjelokupnom fudbalskom zajednicom, izražava najdublje saučešće porodici Giljerma Denisa Beltrana u ovim teškim trenucima, dok se pripremaju za oproštaj od mladog talenta koji je prerano napustio ovaj svijet.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here